New York’ta Türk F1 aracı

Güncelleme Tarihi:

New York’ta Türk F1 aracı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2012 00:00

Ali, Ahmet ve Canan Özgün kardeşlerin kurduğu Speedcity şirketi, Türkiye’de ürettikleri Formula 1 aracı ile New York Times Square’de Amerika Grand Prix’in tanıtımını gerçekleştirdi.

2003 yılında Formula 1 simülatörleri üretmeye başlayan Speedcity ekibi geçmişte Renault F1 takımı, RedBull F1 takımı ve Pirelli için resmi F1 simülatörleri imal etmişti. Geçtiğimiz hafta, 11 Haziranda Sauber F1 takımı tarafından kiralanan Speedcity F1 Show car, Kasım ayında gerçekleştirilecek Amerika Grand Prix’ini tanıtmak amacı ile New York Times Square’de kırmızı halı üzerinde yer aldı.
MISS Amerika tanıttı
Amerika’nın en çok izlenen sabah programlarından biri olan ‘Goodmorning Amerika’ programında kullanılan araç, önce Sauber F1 takımının pilotu Sergio Perez daha sonrada Amerika güzellik kraliçesi tarafından röportaj yapılırken kullanıldı. Speedcity tarafından üretilen araç daha sonra New York’un en meşhur otellerinden biri olan Dream Otel tarafından tanıtım çekimleri için kullanıldı. Özel izinler ile kapatılan Times Square’e sabah saat 04:00’de giriş yapan F1 simülatör’ü daha sonra saat 11:00’de çıkış yaptı. Dream Otel önünde ise saat 12:00 ile 15:00 arasında çekimler yapılırken 55. cadde polis tarafından sık sık trafiğe kapatıldı. Speedcity ekibi uzun bir aradan sonra Amerika’ya tekrar geri dönen F1’in tanıtımına destek olmabilmekten büyük gurur duyduklarını açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!