Netone Telekom, Turk.Net’i Sabancı'dan satın aldı

Güncelleme Tarihi:

Netone Telekom, Turk.Net’i Sabancıdan satın aldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2008 14:17

Ses ve internet iletişimi sunan özel sektör operatörleri arasında bulunan Netone Telekom, 2003 yılından bu yana Sabancı Telekom bünyesinde faaliyet gösteren Turk Nokta Net’i (Turk.Net) satın alarak, bireysel pazara girdi.

Mayıs 1995'te kurulan ve internet paketi, kişisel web alanı, Türkçe forum, portal gibi yenilikleri getiren Turk Nokta Net’e, Sabancı Holding 1999 yılında çoğunluk hissesini satın alarak ortak olmuştu. 2003 yılı başında Sabancı Telekom’un kuruluşuyla birlikte Turk Nokta Net de Sabancı Telekom bünyesine geçmiş ve Turk Nokta Net erişim markası ile TNN portal markaları birbirinden ayrı faaliyet göstermeye başlamıştı.

Turk Nokta Net’in marka adı, TNN portalı ve dial up hizmetlerine talip olan Netone Telekom ile yürütülen görüşmelerde mutlu sona ulaşıldı.

NETONE TELEKOM BİREYSEL PAZARA GİRECEK

Netone Telekom Genel Müdürü Cem Çelebiler, yaptığı açıklamada, Turk Nokta Net’in müşteri memnuniyetini artırmak için yapılan yatırımlar ve reklam çalışmalarıyla bireysel internet erişiminde bilinir ve güvenilir bir marka olmayı başardığını kaydetti. Çelebiler, “1996 yılından bu yana Türkiye genelindeki firmalara internet erişimi, sesli haberleşme ve ‘elektronik iş’ ortamı için gerekli altyapı ve bağlantıyı sağlayan lider telekom şirketi olarak, gelecek planlarımız arasında bireysel internet pazarına girmek ve rekabete açılan ADSL pazarında yer almak da bulunuyor. Bu kapsamda gerekli altyapıyı kurmak üzere yapmış olduğumuz çalışmalarda, Turk Nokta Net markasının amaçlarımız ve hedeflerimizle örtüştüğünü tespit ettik. 2007 yılında başlayan görüşmelerimizin olumlu sonuçlanmasından mutluluk duyuyoruz” dedi.

Çelebiler, www.tnn.net portalının 2007’de yenilenen yüzüyle yaklaşık 70 milyon pagewiev ve 750 bini aşkın aktif üyeye sahip olduğunu, dünyada 2 milyon site içinde bin 827’nci, Türkçe 19 bin 764 site içinde ise 29’uncu sırada yer aldığını ifade etti. Turk Nokta Net’in isim hakkı ve TNN portalını devralmak üzere sözleşme imzaladıklarını kaydeden Çelebiler, bireysel internet pazarına girme hedefi paralelinde kurdukları Çağrı Merkezi ve Türkiye genelinde yapmakta oldukları çalışmalara ek olarak Turk.Net bünyesinde önemli yatırımlar gerçekleştirmeyi planladıklarını bildirdi.

Sabancı Telekom Genel Müdürü Güngör Kaymak da 2003 yılından bu yana şirket bünyesinde faaliyet gösteren Turk.Net ve TNN Portali’ ni NetOne Telekom A.Ş.’ ye satma kararı aldıklarını belirterek, “Grubumuzun stratejik odaklanma çalışmaları kapsamında telekom sektöründen çıkma kararı daha önceden duyurulmuştu. Bu çerçevede portal ve internet erişim hizmetleri markalarımızı, 1996 yılından beri internet sektöründe yer alan ve tecrübesiyle birçok projeye imza atmış Netone Telekom A.Ş.’ ye devrediyoruz’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!