Nestle ile Sanko suda ortak

Güncelleme Tarihi:

Nestle ile Sanko suda ortak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2002 01:55

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, su konusunda işbirliğine gittikleri Nestle ile kár amaçlı değil, Türkiye'ye yabancı sermaye girişi yapılabildiği imajını vermek için ortak olduklarını bildirdi.

Nestle ve Sansu ortaklığında piyasaya sunulan Nestle Pure Life sularının tanıtımının yapıldığı toplantıda konuşan Konukoğlu, tekstil, ambalaj, inşaat, iletişim, sigorta, sağlık ve gıda gibi 7 sektörde faaliyet gösterdiklerini hatırlattı.

Gıda sektörüne Sansu ile girdiklerini belirten Konukoğlu, Nestle ile Sansu'nun ekonomik krize rağmen 2001 yılında ortak olduklarına değinerek, amaçlarının Türkiye‘ye yabancı sermayenin girebildiğini göstermek olduğunu vurguladı. Nestle Waters’ın Bölge Başkanı Amine Abboud ise Türkiye'deki ambalajlı su pazarının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, ‘‘Çünkü bu piyasa, hem dünyanın en büyüklerinden biri hem de Avrupa, Asya ve Ortadoğu piyasalarına açılan en büyük kapı’’ dedi. Dünyada ilk kez 1999 yılında Pakistan'da satışa sunulan Nestle Pure Life'in şu anda Çin, Hindistan, Ürdün, Tayland, Filipinler, Lübnan, Özbekistan, Arjantin ve Meksika‘da satıldığını anlatan Abboud, Nestle Pure Life‘ın Uludağ kaynak suyundan en son teknoloji ve kalite kontrolü kullanılarak şişelendiğini bildirdi. Abboud, Nestle Pure Life'ın 0.5, 1.5 ve 5 litrelik pet şişelerle piyasaya sunulduğunu, ayrıca 19 litrelik damacanalarla ev ve ofislere servis yapıldığını kaydetti. Abboud, ‘‘10 yıl sonraki hedeflerimiz dünyada 1 numaralı marka olmaktır’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!