Müzikte dünya devi BMG ile Doğan Grubu işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Müzikte dünya devi BMG ile Doğan Grubu işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2001 02:08

Dünya müzik endüstrisinin devi BMG, Türkiye'de artık Doğan Music Company (DMC) tarafından temsil edilecek. DMC-BMG işbirliği, toplam 1.200 adet albümle, Türkiye müzik pazarına yeni bir soluk getirmeyi amaçlıyor.

Dünyanın en büyük müzik şirketlerinden biri olan BMG'yi, artık Türkiye'de Doğan Music Company (DMC) temsil edecek. Doğan Medya Grubu'na bağlı DMC ile BMG arasındaki temsil hakkına ilişkin anlaşma 10 Ekim'de imzalanacak. Böylece, Türkiye'den dünya müziğine de yeni bir kapı aralanacak.

DMC-BMG işbirliği, toplam 1.200 adet albümle, Türkiye müzik pazarına yeni bir soluk getirmeyi amaçlıyor. DMC-BMG işbirliği sayesinde dünyaca ünlü yıldızlar Türkiye'ye de gelerek albümlerinin tanıtımını yapacak.

Bu işbirliği, aynı zamanda yaygın bir dağıtımla da tüm albümleri Amerika ve Avrupa ile aynı anda müzik severlere ulaştıracak. Genel Müdürlüğü'nü Ercan Saatçi'nin yaptığı DMC, BMG ile yapacağı bu anlaşma sayesinde artık uluslararası alanlarda da başarılara imza atmayı hedefliyor.

DÜNYA STARLARI

Bugüne kadar Whitney Houston, Elvis Presley, Dido, Eros Ramazzotti, Santana, Kenny G., Tony Braxton, Modern Talking, Lisa Stansfield, Faithless, Alabama gibi dünya çapında süperstarları bünyesinde barındıran BMG, 1995 yılından bu yana Türkiye'de de faaliyet gösteriyor.

Merkezi New York Time Square'de bulunan dünyanın lider gruplarından Bertelsmann AG'nin global müzik bölümü olan BMG'nin yıllık geliri 17.6 milyar dolar. Dünyanın birçok ülkesinde şirketi olan BMG'nin 79 bin çalışanı bulunuyor.

Internet üzerinde en iyi satış ve pazarlama yapan müzik şirketleri arasında lider konumunda olan BMG, ‘‘www.click2music.com’’ şemsiyesi altında tüm dünyada 37'den fazla müzik ve lifestyle Web sayfalarının yer aldığı bir içeriğe sahip.

Dünyanın en büyük şirketlerinden BMG Publishing de BMG çatısı altında faaliyet gösteriyor.

BMG'nin bünyesindeki starlardan bazıları

Air Supply

Alan Parsons Project

Annie Lennox

Aretha Franklin

Barry White

Chaka Khan

Daniela Mercury

Dido

Eiffel 65

Elvis Presley

Eros Ramazzotti

Five

James Ingram

Joy Enriquez

Kenny G

Lisa Stansfield

Lou Bega

Modern Talking

Monica

Nino

Patti Smith

Run D.M.C.

Santana

Sarah Mclahlan

Toni Braxton

Vangelis

Vaya Con Dios

Whitney Houston
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!