Müze biletinde pul kavgası

Güncelleme Tarihi:

Müze biletinde pul kavgası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 1997 00:00

Haberin Devamı

Turizmciler ile Kültür Bakanlığı, müze giriş ücretleri dışında bağış alınıp alınmaması konusunda biribirine girdi. Geçen yıl bilet ücreti dışında müzelere girişte bağış toplandığı gerekçesiyle Kültür Bakanlığı'nı mahkemeye veren Plan Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kurtoğulları, davayı kazanmalarına rağmen bazı müzelerin bu kararı uygulamadığını söyledi.

Kapadokya Bölgesi ve Efes'teki müzelerin, mahkeme kararını tanımayarak giriş biletinin üzerine yapıştırdıkları pullarla bağış toplamayı sürdürdüğünü söyleyen Kurtoğulları, ‘‘Sadece Efes ve Kapodakya'da müze giriş biletlerinin üzerine bağış bahanesi ile yapıştırılan pullarla, gelen turistlerden bir yılda 350 bin dolarlık ek para toplanıyor. Bu kaynak spor kulüplerine, sosyal kurumlara yardım gerekçesiyle toplanıyor. Ama bu para nereye gidiyor, belli değil. Turizmcilerin tanıtım için kaynak aradığı bir dönemde, ülkemize gelen turistlerin sırtından para kazanılıyor. Kültür Bakanı'nı göreve çağırıyoruz. Kendisine bağlı müzeleri denetleyerek bağış adı altında para toplanmasını önlesin'' diye konuştu.

MAHKEMEYE VERDİ

Plan Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kurtoğulları geçtiğimiz yıl müzelerde bağış adı altında turistlere yüksek fiyatla bilet satıldığını iddia ederek Kültür Bakanlığı'nı mahkemeye verdi. Ankara 5. İdare Mahkemesi Aralık 1996'da verdiği bir kararla, müzelere girişte alınan ücretle birlikte ayrıca bağış alınmasına ilişkin idari tasarrufları iptal etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!