Muş'tan Teknofest'e uzanan başarı

Güncelleme Tarihi:

Muştan Teknofeste uzanan başarı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2023 12:14

2017 yılında geliştirdiği “bomba bulan casus drone” projesiyle başlayan bir serüvenin kahramanı olan Mert Delibalta, başarısına bir yenisini daha ekledi.

Haberin Devamı

Mert Delibalta’nın Muş’tan TEKNOFEST’e uzanan yolculuğuna tanık olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST’te Mert Delibalta ile karşılaştığında duygu dolu anlar yaşadı.

MUŞ’TAN TEKNOFEST’E UZANAN BAŞARI HİKAYESİ

Bakan Kacır, TEKNOFEST alanındaki stantları ziyaretinde Mert Delibalta ile karşılaştı. “Büyük dil modeli tabanlı yapay zeka girişimiyle” TEKNOFEST’te boy gösteren Delibalta’nın projesi hakkında bilgi alan Bakan Kacır, Muş’tan TEKNOFEST’e uzanan başarı hikayesinin nasıl geliştiğini sosyal medya hesabı X üzerinden paylaştı.

“GURUR DUYDUM”

Mert Delibalta’nın yaşadığı serüveni anlatan fotoğrafları da paylaşan Bakan Kacır, “2017’de karşıma çıkan bir haberde Muş’ta ‘drone’ geliştiren 11 yaşında bir öğrenciden bahsediliyordu. AA’nın yardımıyla kendisine ve ailesine ulaştık. #DENEYAP’ta Geleceğin Teknoloji Yıldızı eğitimlerimize katıldı. Mert, bugün #TEKNOFEST’e lise çağında kurdukları “büyük dil modeli tabanlı yapay zeka girişimiyle” katılmıştı. Gurur duydum. Çok mutlu oldum. Bu ülkede teknoloji geliştirme heyecanı taşıyan her bir gence, her bir çocuğa mutlaka ulaşacağız. Şehir şehir, ilçe ilçe, köy köy…” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

11 YAŞINDA BİRİNCİLİK KAZANMIŞTI

Muş'ta, 2071 Melikşah Ortaokulu 5’nci sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Mert Delibalta, “Bomba Bulan Casus Drone” isimli proje çalışması başlatmıştı. Delibalta, terörünün bölgeye verdiği zarardan etkilenerek, toprağa gömülü patlayıcıların yerine tespit edebilen drone geliştirmişti.

PROJESİNİ; OKULUNUN LABORATUVARINDA GELİŞTİRMİŞTİ

Yaklaşık 4 ayda tamamladığı proje ile Erciyes Üniversitesince 17-18 Mayıs'ta düzenlenen “2. Uluslararası Eru Mekatron Robot Yarışması”na katılan Mert Delibalta, birinci olmuş ve “proje çalışmalarında okulun laboratuvarını kullandığını, hiç kimseden destek almadığını” ifade etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!