MÜSİAD'ın Ürdün gezisi bereketli geçti

Güncelleme Tarihi:

MÜSİADın Ürdün gezisi bereketli geçti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2011 14:57

MÜSİAD, 100’e yakın işadamı ile Ürdün’e düzenlediği iş gezisinde imzaladığı üç işbirliği anlaşması ile Ürdün’deki ticaret sahalarını artırdı.

Haberin Devamı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Ürdün’e düzenlediği iş gezisinde, Amman Sanayi Odası, Amman Ticaret Odası ve Ürdün Ticaret Odası ile işbirliği anlaşması imzalayarak Al-Rakha İşadamları Derneğinden sonra, Ürdün’deki irtibat noktalarını dörde çıkardı. Türk ve Ürdün’lü işadamları arasında ikili iş birliğinin arttırılması suretiyle iki ülke arasındaki ticaret hacminin artmasını amaçlayan bu anlaşmalar ile MÜSİAD, yurtdışındaki irtibat nokta sayısını 45 ülkede 100’e çıkarmış oldu.

Siyasi irade bizi rahatlatıyor

Anlaşmaları değerlendiren MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, şunları anlattı:

"Ülkemizdeki mevcut siyasi irade, Ortadoğu ülkelerinde çok kolay iş birliği anlaşmaları ve ticaret yapmamız konusunda bizi rahatlattı. Türk işadamlarına ve Türkiye’ye karşı inanılmaz bir ilgi var. MÜSİAD olarak bu durumu en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz ve arka arkaya işbirliği anlaşmalarımı yapıyoruz. Kısa zaman içerisinde yeni anlaşmalar ile Afro-Avrasya coğrafyasında ticaret sahamızı daha da büyüteceğiz."

Haberin Devamı

İnegöllü mobiyacı bayilik verdi

Fuara katılan İnegöllü Ndesign firmasının sahibi Hasan Güleç “Rakha fuarında Ürdünlü işadamları yaptığımız görüşme sonucunda, Ürdün’e mobilya bayiliği vermek için anlaştık. İlk etapta 2 bayimiz açılacak. Zamanla Ürdün’deki yatırımlarımızı arttıracağız. Şirketimizin ihracat yaptığı ülkelere bir yenisini daha ekledik” dedi.

Ortadoğu’ya 8 milyon dolarlık bağlantı ile girdi

Karadeniz Ereğli’de metal sektörünün önemli oyuncularından Mtallsac firması ortağı Cevat Kır, Ürdünlü üretici firmalarla yaptıkları görüşme sonucunda, 2 bin 300 ton sıcak rulo sac ayrıca bir başka firmadan 5 bin ton galvanizli sac siparişi alarak 8 milyon dolarlık iş bağlantısı gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu anlaşmaların yanısıra birkaç firma ile daha görüştüklerini söyleyen Kır, “Önümüzdeki günlerde diğer firmalarla yapmış olduğumuz ön görüşmeleri netleştireceğiz. Daha çok Avrupa ülkelerine ihracat yapıyorduk. Ürdün iş gezisinde yaptığımız bağlantılar ile Ortadoğu’ya açılma hedefimizi gerçekleştirdik” dedi.

Haberin Devamı

Ürdün’de anlaştı, Katar’da iş yapacaklar

MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve RICC şirketinin (Renk International Contract Company) sahibi Adnan Bostan, fuara katılan Katarda faaliyet gösteren Ürdün’ün önde gelen mobilya firması ile bayilik anlaşması imzaladı. RICC ve Ürdünlü firma, 2011 yılında Katar’da mobilya mağazası açacaklar. 

Bostan, aynı firma ile yaptıkları görüşmede, Katar’da Osmanlı mimarisi ile yapılacak olan 400 yataklı otelin 4 milyon dolarlık iç mimarisi işi için prensip anlaşmasına vardıklarını söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!