MÜSİAD Başkanı'na 1 yıl hapis cezası

Güncelleme Tarihi:

MÜSİAD Başkanına 1 yıl hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ankara 2 No'lu DGM, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Bayram Ali Bayramoğlu'nu, ‘‘İnanç farklılığı gözeterek halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği’’ gerekçesiyle, TCK'nın 312/2. maddesi uyarınca 1 yıl hapis, 1 milyon 500 bin lira para cezasına mahkûm etti. Mahkeme, sanığın cezasını, sabıkasız oluşu ve heyette, bir daha suç işlememesi yönünde kanaat oluştuğundan erteledi.

Davanın dünkü duruşmasına, sanık Bayramoğlu ve avukatı Nimet Çubukçu ile eski MÜSİAD Genel Başkanı Erol Yarar katıldı. Avukat Çubukçu, müvekkilinin sarfettiği sözlerin suç teşkil etmediğini savundu. Suç teşkil etse bile ağır tahrik altında söylediğinin unutulmaması gerektiğini ifade etti. Bayramoğlu ise son sözünde, yüzde 99'u müslüman olan bir ülkede, manevi değerlere yapılan saldırılar üzerine birkaç kişiyi hedef alan sözler söylediğini kaydetti. Konuşmasının, dine yapılan saldırılara karşı bir tepki olduğunu ifade etti.

Mahkeme Bayramoğlu'nu, 1 yıl hapis, 1 milyon 500 bin lira para cezasına çarptırdı. Sanığın cezası, sabıkasız oluşu ve heyette, bir daha suç işlememesi yönünde kanaat oluştuğundan ertelendi. Kararda, 5 yıl içinde suç işlemediği takdirde Bayramoğlu'nun suç işlememiş sayılacağını da bildirildi.

Bayramoğlu'nun, 28 Haziran 1999'da Kayseri MÜSİAD Şubesi'nin açılışındaki toplantıda, kendileri gibi düşünmeyenleri dışlayarak, toplumu inananlar ve inanmayanlar diye ayırdığı, her iki grubu ayrı millet olarak kabul ettiği belirtilip, 1-3 yıl arasında hapsi isteniyordu.

Ankara 2 No'lu DGM, MÜSİAD'ın eski başkanı Erol Yarar'ı da, daha önce TCK'nın 312/2. maddesine muhalefetten 1 yıl ağır hapis, 860 bin lira ağır para cezasına mahkûm etmiş ve cezayı ertelemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!