Murdoch, Fransa'da Canal Plus'ı alıyor

Güncelleme Tarihi:

Murdoch, Fransada Canal Plusı alıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

Medya kralı Rupert Murdoch, Fransa'nın en büyük şifreli televizyon kanalı ‘Canal Plus’a talip oldu. Murdoch, Canal Plus'ı alırsa, Avrupa'da ‘şifreli televizyon tekeli’ haline gelecek.

Avustralyalı medya kralı Rupert Murdoch, Fransa'da faaliyet gösteren şifreli televizyon kanalı ‘‘Canal Plus’’ı satın almak için harekete geçti. Murdoch'un Avrupa'nın en çok iş yapan şifreli televizyon kanallarından biri olan Fransız Canal Plus'ı satın alması halinde bu alanda Avrupa'nın en büyük ismi olması bekleniyor.

Medya imparatoru Murdoch, şu anda İngiliz Sky televizyonu ile Canal Plus'ın İtalya, İspanya, Polonya ve İsveç'teki şubelerinin yüzde 40'ını elinde bulunduruyor.

Geçen hafta İtalyan kanalı Stream'in yüzde 80 hissesini satın almak üzere görüşmeler yapan Murdoch'un Avrupa şifreli kanal pazarında hegemonya kurmaya başlaması, rekabet konusunda titiz olan Avrupa Komisyonu'nu kaygılandırıyor.

KÁRI 877 MİLYON DOLAR

Bu arada, Murdoch'un şirketi News Corp'un 1998'in ikinci yarısında bir önceki dönme göre kârlarında hafif bir düşme olduğu, ancak yatırımcıların Murdoch hisselerine olan talebinin yükselmesiyle News Corp'un piyasa değerinin yükseldiği açıklandı.

1998'in ikinci altı aylık döneminde, bir önceki döneme göre News Corp'un kârı hafifçe düşerek 890 milyon dolardan 877 milyon dolara geriledi. Ancak, şirketin ABD ve Avrupa'da yeni televizyon kanalları satın alacağı haberi dünyanın her yerinden yatırımcıları harekete geçirdi. Avustralya'da şirketin hisseleri yüzde 40 değer kazanarak 11.57 dolara çıktı.

55 milyon Titanic kaseti satıldı

News Corp Yönetim Kurulu Başkanı Rupert Murdoch, 1998 yılının ikinci yılında Amerikan futbolu naklen yayınları için ödedikleri paranın çok arttığını beyzbol ligi maçlarının yayınlama hakkının ise ellerinden alındığını hatırlatarak, ‘‘Geçtiğimiz yıl şirketimizin devreye soktuğu en başarılı proje Oscar ödüllü Titanic filmidir’’ dedi. Titanic'in video kasetlerinin şimdiye kadar 55 milyon adet çoğaltıldığını kaydeden Murdoch, yeni projeler ve yeni yatırımlarla şirketin değerini 1999 yılında da yükseltmeye devam edeceklerni belirtti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!