Mudurnu Tavukçuluk, Nisan ayında üretime başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Mudurnu Tavukçuluk, Nisan ayında üretime başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2010 18:36

PAK Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Zuhal Daştan, Bolu'nun Mudurnu İlçesi'nde bulunun Mudurnu Tavukçuluk'un Nisan ayında üretime geçeceğini açıkladı.

İflas ederek icralık olan Mudurnu Piliç’in ismini daha önce satın alan Pak Piliç, ‘Mupi' markasıyla üretim yapan Kılıç Entegre'den geçen yıl entegre tesisi satın alarak, fabrikada yenileme çalışmalarına başladı. Pak Piliç bugün Mudurnu Düğün Salonu'nda tavuk üreticileri ile bir araya geldi. Yaklaşık 700 kişinin katıldığı toplantıda konuşan Zuhal Daştan geminin sadece kendisi tarafından yürütülemeyeceğini, tesisin işçi ve çiftçinin desteği ile yürüyebileceğini belirterek, “Eğer sizler gönül vermezseniz, sevmezseniz hiçbir şey yapamayız” dedi.

Yıllardan bu yana tavukçuluk yapan Pak Tavukçuluk'un bölgeye geldiğini açıklayan Daştan, tesisin birkaç kere satışına değinerek, şöyle konuştu:

“Pak Tavuk' olarak Mudurnu’da buranın tekrar kapanmasına biz sebep olursak burayı artık kimse çalıştırmaz. Kimse gelip burada tavukçuluk yapmaz. Tevfik Türesin'lerin başından bir kaza geçti, bu kaza hepimizin başından geçebilir. Peki İlhan Çetinkaya’nın başından geçen neydi? Adam işin acemisiydi. Peki, Kılıç’ın başından geçen neydi ? o da acemisiydi. Şimdi kim geldi. 1955’ten bu yana bu işi yapan, Pak Tavuk adında bir firma buraya geliyor.”

Daştan, Nisan ayında üretime başlayacaklarını, 250 kişiye istihdam sağlayacaklarını açıklayarak, başarılı olmaları durumunda 2011 yılında 2 vardiya çalışmak istediklerini, kendileriyle çalışmak isteyen üreticilerin müracaatta bulunmalarını istedi. Daştan daha sonra kümes sahiplerinin sorularını yanıtladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!