Mudurnu tavukçuluk 2010'da faaliyete geçecek

Güncelleme Tarihi:

Mudurnu tavukçuluk 2010da faaliyete geçecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2009 17:56

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde bulunan Mudurnu Tavukçuluğun kesimhanesi 2010 yılında faaliyete geçecek.

Haberin Devamı

Pak Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Zuhal Daştan, AA muhabirine, yaklaşık 6 ay süren görüşmelerin ardından Kılıç Holdingden Mudurnu'da bulunan kesimhaneyi satın aldıklarını belirterek, “Yaklaşık 154 bin metre kare arazi üzerine kurulu 33 bin 743 metre kare kapalı alana sahip olan Mudurnu kesimhanesi 6 ay kadar önce başlayan görüşmeler sonucu bugün Pak Tavuk Gıda San ve Tic A.Ş tarafından satın alındı. Önümüzdeki aylarda tesislerin bakımı, tamiri ve modernizasyonu gerçekleştirilecek ve nasip olursa Mart 2010 da devreye alınacaktır” dedi.

Daştan, “2010 yılında 260 kişi istihdam edilmesi ve günde 60 bin adet piliç kesilmesi planlanırken, 2011 yılında istihdam edilecek çalışan sayısı 520 adete çıkarılması, kesimhanenin iki vardiya çalışmaya başlaması ve günde 120 bin adet piliç kesimi planlanmaktadır. Milletimize, Mudurnu halkına, çalışanlarımıza hayırlı olmasını” diye konuştu.

Haberin Devamı

MUDURNU HALKININ YÜZÜ GÜLÜYOR

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde bulunan ve Mudurnu halkının geçim kaynağı olarak bilinen Mudurnu Tavukçuluğun tekrar çalışacağını öğrenen Mudurnu halkının yüzü gülmeye başladı. Daha önceleri yüzlerce kişinin çalıştığı ve kapatıldıktan sonrada bu işlerin işsiz kaldığı Mudurnu'da ilk etapta 260 kişiye iş imkanı doğdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!