MTV ödeme ve hesaplama nasıl yapılır? MTV 2021 ödeme ekranı

Güncelleme Tarihi:

MTV ödeme ve hesaplama nasıl yapılır MTV 2021 ödeme ekranı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2021 11:15

MTV hesaplama ve ödeme ekranı yoğun ilgi görüyor. Motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) bu yıla ilişkin ilk taksit ödeme süresi devam ediyor. MTV ödemeleri online olarak yapılabiliyor. Mükellefler, İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden şifre girişi yapmadan sadece plaka ve TC Kimlik Numarası bilgilerini girerek borçlarını ödeyebiliyorlar. İşte MTV ödeme ekranı

Haberin Devamı

MTV 2021 oranlarının açıklanmasının ardından bu yılın ilk taksitinin ödemeleri başladı. Ödemeler idare ve bankalar aracılığıyla gerçekleştiriliyor. 2021'de en düşük MTV 109 TL en yüksek MTV ise 50 bin 107 TL olarak açıklandı. MTV'de artış oranı yüzde 9,11 oranında oldu. İşte Motorlu Taşıtlar Vergisi hakkında bilgiler

MTV ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

Ödemeler idare ve bankalar aracılığıyla tamamlanacak. MTV ödemeleri için banka üzerinden kredi kartı ile işlem yapılabilecek.

Anlaşmalı bankaların kredi kartları ile banka kartları veya banka hesabından, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankaların kredi kartları, banka kartları ve diğer ödeme yöntemleriyle verginin ödenmesi mümkün olacak.

Ödeme yapabilmek için önce sorgulama yapmalısınız. Borcunuzu 02:00-23:45 saatleri arasında anlaşmalı bankalar aracılığı ile ödeyebilirsiniz. Geçmiş yıllar da dahil bu sayfadan sorguladığınız tüm borçlarınızı ödeyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yabancı plakaya ilişkin ödeme yapabilmek için, ‘Yabancı plaka ile sorgulama yapmak istiyorum’ kutucuğunu işaretleyiniz.

MTV ÖDEME EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Plakaya ait 6552, 6736, 7020, 7143, 7256 sayılı Kanunlar kapsamındaki taksit ödemelerinizi tecil dosya numarası ile “Hızlı ödeme/Ödeme Planı No ile Yapılandırma Ödemeleri” alanından 6183 sayılı Kanunun 48 inci maddesi kapsamındaki tecil taksit ödemelerinizi ise “Hızlı Ödeme/Belge Numarası ile Ödeme” kısmından veya İnteraktif Vergi Dairesine giriş yaparak (şifreniz yok ise Kayıt Ol ekranından anında şifre alabilir ya da e-Devlet şifrenizle giriş yapabilirsiniz) “Ödeme ve Borç İşlemleri/Borç Ödeme ve Detay” sayfası aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz.

T.C. kimlik numarası ve ya vergi kimlik numarası bilgilerinden birini girmelisiniz.

Plakanızı bitişik girmelisiniz.(Örneğin: 06JJJ06 gibi.)

Özel Plaka: Şirket ismi, kişi ismi vb. isimlerin yazılı olduğu plakalardır.(Örneğin: 06 ŞAHİNLER A.Ş. 009 gibi.)

MTV ödeme ve hesaplama nasıl yapılır MTV 2021 ödeme ekranı

Haberin Devamı

MTV HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Motorlu taşıtlar için iki kıstas ve matrah farkları bulunuyor. Aracın tescil tarihi 01.01.2018'den önceyse aracın yaşı ve motor hacmine göre MTV hesaplanıyor. 01.01.2018 tarihi ve sonrasında tescili yapılan araçlar için ise yaş, motor hacmi ve aracın matrahına göre hesaplama yapılıyor. 2021'de en düşük MTV 109 TL en yüksek MTV ise 50 bin 107 TL olarak belirlendi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!