More & More, Türk ortakla büyüyecek

Güncelleme Tarihi:

More & More, Türk ortakla büyüyecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2002 02:05

Alman More & More mağaza zincirinin yüzde 25'lik hissesini satın alan Cenk Tekstil ve en büyük hissedarı Hedef Dış Ticaret, artık dünya pazarlarında devlerle rekabet edecek.

More & More, Avrupa'da Türk ortağı ile birlikte büyüyecek. Cenk Tekstil ve More & More evliliğinin anlaşması önceki gün Cenk Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Eşgin ile More & More'un sahibi Heinz Mohr tarafından İstanbul'da imzalandı.

Hedef Dış Ticaret ve Cenk Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Eşgin, Cenk Tekstil ile More & More evliliğinin, dünyada kotaların kalkacağı ve kıyasıya rekabetin yaşanacağı 2005 yılına hazırlık için atılmış önemli bir adım olduğunu söyledi.

Dünyada bin 800'e yakın satış noktası, 200'e yakın mağazası bulunan ve bir dünya markası olan More & More ile 2005'e kadar dünyada satış noktalarını ele geçireceklerini belirten Eşgin, şöyle konuştu:

‘‘Bugün varolabilmek için en gerekli şey pazar bulabilmek. Biz bu evlilik ile dünya pazarında yeralama konusunda önemli bir adım attık. Bu evlilik ile More& More'un katma değerine ortak olduk. More & More'un ürünlerinin yüzde 50'sini Hedef'in üyelerine ürettireceğiz. Ayrıca More & More'un Avrupa'daki mağaza sayısını arttırarak Türkiye'nin üretim payını da arttıracağız.’’

185 ortaklı Hedef

1999'da 44 tekstilci ortakla kurulan Hedef Dış Ticaret'in bugün 185 ortağı bulunuyor. Hedef Dış Ticaret, ihracat işini yürütürken yüzde 51'lik hissesi Hedef'in olan Cenk Tekstil A.Ş de mağazacılık, pazarlama, konsept geliştirme işlerini yürütüyor. Tekstilde dikey bir yapılanmayı hedefleyen Hedef, bunun ilk adımı olarak More& More- Cenk Tekstil evliliğini gerçekleştirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!