Moody’s’den Türkiye raporu: Zaman alacak

Güncelleme Tarihi:

Moody’s’den Türkiye raporu: Zaman alacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2023 07:00

ULUSLARARASI kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in geçen hafta cuma günü gelmesi beklenen ve gelmediği için de Borsa İstanbul BIST 100 endeksinde düşüşe neden olan Türkiye raporu, dün yayınlandı.

Haberin Devamı

Söz konusu raporda, “Kredi görüşümüz, olumlu bir senaryoda bile toparlanması zaman alacak kurumsal ve yönetişim gücündeki erozyona karşı ekonomik gücü ve ılımlı borcu yansıtmaktadır” denildi.

ARTAN REZERVLERE VURGU YAPILDI

Türkiye’de manşet enflasyonun hâlâ yüksek olduğu, önümüzdeki aylarda da yükselmeye devam edeceğinin öngörüldüğü belirtilen raporda büyümede sert bir yavaşlamanın yeni bir politika değişimi riskini artırabileceği uyarısında bulunuldu.

Moody’s raporunda şu ifadelere yer verildi: “Cari dengedeki iyileşme ve artan rezervler kredi görünümü açısından olumlu. Sıkı para politikası sürdürülebilir olursa, maaş artışları TCMB’nin hedefi ile uyumlu gerçekleşirse kredi görünümü iyileştirilebilir.”

Raporda, ortodoks politikaların 2021’deki gibi kısa vadeli olması durumunda kredi görünümünün negatife çekilebileceği de vurgulandı.

Haberin Devamı

Moody’s, geçen cuma günü Türkiye’nin kredi notuna ilişkin değerlendirme yapılmadığını duyurmuştu. Moody’s, halihazırda Türkiye’nin kredi notunu “B3” ve not görünümünü “durağan” olarak değerlendiriyor.

 

BAKMADAN GEÇME!