Moody's Türkiye'den umutlu

Güncelleme Tarihi:

Moodys Türkiyeden umutlu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2001 11:37

Ünlü kredi derecelendirme (reyting) kuruluşu Moody`s`in Türkiye analisti Kristin Lindow, Türkiye`nin ekonomik reformlar konusunda istekli olmasının cesaret verici olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

  ÂTürkiye`nin ekonomik reform kararları aldığını ve bu reformları uygulamayı amaçladığını belirten Lindow, bunun cesaret verici bir geliÅŸme olduÄŸunu bildirdi. 

  ÂTürkiye için, bundan sonraki en önemli konunun, borçların çevrilebilmesi ve reel faizlerin sürdürülebilir bir düzeye indirilmesiolduÄŸunu iÅŸaret eden Lindow, kredi notu açısından, borçları ödeyebilmekapasitesinin önemli bir unsur olduÄŸunu kaydetti.  

  ÂLindow, Uluslararası Para Fonu (IMF) gibi kurumların verdiÄŸi desteÄŸin, piyasaların Hükümete olan güveni açısından önemli olduÄŸunu da vurguladı.

``TÃœRKÄ°YE`YÄ° YAKINDAN Ä°ZLÄ°YORUZ``

Ödemeler dengesindeki riskler ve sermaye çıkışı nedeniyle Türkiye`yi ``Negatif Görünüm``e indirdiklerini hatırlatan Lindow,Â``negatif görünümden çıkarmak için gerekli koÅŸulların oluÅŸup oluÅŸmadığına karar vermek için Türkiye`yi yakından izliyoruz`` dedi. 

ÂLindow, Türkiye`ye verdikleri döviz cinsinden borç ödeyebilme kapasitesini gösteren ``B1`` notunun, diÄŸer reyting kuruluÅŸlarından daha yüksek bir not olduÄŸunu da vurguladı. 

  ÂArjantin`in, geliÅŸmekte olan piyasalarda yarattığı olumsuz durumun, çok daha iyi durumda olmasına raÄŸmen, Türkiye`yi de olumsuz etkilediÄŸini belirten Kristin Lindow, Türkiye`nin, Arjantin`in neden olduÄŸu bu olumsuz ortamın cezasını çektiÄŸini ifade etti.   

  ÂLindow, gelecek yılın ilk çeyreÄŸinde, Türkiye`ye gelerek ekonomik geliÅŸmeler konusunda yerinde incelemelerde bulunacaklarını da ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!