Moody’s 7 Türk şirketin not ve görünümünü revize etti

Güncelleme Tarihi:

Moody’s 7 Türk şirketin not ve görünümünü revize etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2024 07:00

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından Türk şirketleri lehine yeni bir rapor daha geldi. Türk şirketlerinin iyi bir konumda olduğunu raporlayan S&P Global’den sonra Moody’s de 7 Türk şirketin not ve görünümünü revize etti.

Haberin Devamı

Buna göre Moody’s, Koç Holding, OYAK, Türk Hava Yolları, Turkcell ve Tüpraş’ın kredi notunu B3’ten B2’ye yükseltirken görünümleri de durağandan pozitife çekti. Moody’s ayrıca Şişecam ve Erdemir’in kredi notunu B3 olarak teyit ederken not görünümlerini durağandan pozitife çektiğini duyurdu.

İYİMSERLİK ARTIYOR

Kuruluş, geçen hafta da Türkiye’nin kredi notunu B3 olarak teyit ederken, not görünümünü ‘durağan’dan ‘pozitif’e çevirmiş; ayrıca Türkiye’nin kredi notunun da yükselebileceğine işaret etmişti.

Öte yandan, Moody’s’ten önce aralık ayında da uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye’nin kredi notu görünümünü durağandan pozitife revize etmişti. Bu hafta ise S&P Global, Türkiye’ye ilişkin yayımladığı bir raporda Türk şirketlerinin kredibilitelerini koruduğuna, kârlılıklarında bozulma öngörülmediğine dikkat çekti. Bu hafta ayrıca, dünyanın en büyük tahvil fonu yöneticilerinden Pimco ile ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs’tan da Türkiye’ye ilişkin pozitif raporlamalar geldi. Pimco, Türkiye’nin ‘yatırım yapılabilir seviye kredi notunu’ geri kazanma yolunda olduğunu açıklarken; Goldman Sachs ise Türkiye’de enflasyonun beklenenden daha hızlı gerileyebileceği öngörüsünde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!