Moody’s: Türkiye’nin performansı iyi son çeyrek büyümesi soru işareti

Güncelleme Tarihi:

Moody’s: Türkiye’nin performansı iyi son çeyrek büyümesi soru işareti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2009 00:00

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Başkan Yardımcısı Kristin Lindow, Türkiye ekonomisinin krizdeki performansını beklentilerden daha iyi bulurken, son çeyrekteki büyümenin ‘soru işareti’ olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Moody’s’in ülke riski grubu Avrupa ve Afrika bölgesel derecelendirme yetkilisi Kristin Lindow, kuruluşunun İstanbul’da düzenlediği “Üçüncü Yıllık Türkiye Kredi Riski Konferansı”nda yaptığı konuşmada, “Türkiye ekonomisi krizden oldukça etkilendi ancak performansı beklentilerden daha iyiydi. Kriz dönemini, bir yıl önce öngörülenden daha iyi geçirdi” diye konuştu.
Türkiye’deki yerleşiklerin şirketler dahil yurtdışındaki varlıklarını ülkeye geri getirme konusunda istekli olduklarını söyleyen Lindow, “Bu varlıkları borçlarını geri ödemek için getirdiler ve böylece dolar likiditesi sağladılar” dedi. Lindow yaptığı sunumda, ithalatın ihracattan daha hızlı gerilediğine dikkat çekerek 2010 yılında cari açığın büyüyebileceğine de işaret etti. Dördüncü çeyrekte GSYH’nin büyümeye dönüp dönme-yeceğinin soru işareti olduğunu belirten Lindow, “Mali kurala ilişkin yasal düzenleme  2010’da çıkarsa sürpriz olur. Türkiye’nin kredi notunun olumlu görünümü hiç kırılgan bir durum değil. Olası bir IMF anlaşması tek başına Türkiye’nin notunu artırmaz” dedi.

Haberin Devamı

Borsa yüzde 1.51 yükseldi

TÜRK para ve sermaye piyasaları yurtdışına paralel iyimser bir işlem günü geçirdi. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), Avrupa borsalarındaki yukarı yöne paralel olarak yüzde 1.51 prim yaparak 48.864 puandan kapanış gerçekleştirdi. Dolar ise Euro dolar paritesine göre hareket gerçekleştirdi. Doların Euro karşısında 1.50 seviyesinin üzerinde işlem görmesinin ardından içeride de 1.48 TL’yi gördü. Dolar serbes piyasa da ise günü 1.4730 TL’den tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!