Mobilyada 200 milyon dolarlık yatırım hedefi

Güncelleme Tarihi:

Mobilyada 200 milyon dolarlık yatırım hedefi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2024 07:00

Doğanlar Mobilya Grubu, 2023 yılı değerlendirmesi ve 2024 yılı hedeflerini, düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaştı.

Haberin Devamı

Grubun Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan, “2023 yılında yönetimsel değişikliklerimizle birlikte gerek finansallarımız gerek operasyonlarımız açısından iyi bir büyüme ivmesi yakaladık ve bu başarıyı bu yıl ve önümüzdeki yıllarda daha da artırarak devam etmek arzusu içerisindeyiz” dedi. Doğanlar Mobilya Grubu CEO’su Mustafa Karamemiş ise, “Deprem, ekonomik zorluklar ve pandemi gibi zorluklara rağmen yılı başarılı bir şekilde kapatmaktan mutluluk duyuyoruz. 2023 yılında, 2022 yılına kıyasla yüzde 80 oranında büyüme elde ettik. 2024 yılında ise 2023’e göre yaklaşık yüzde 70 büyüme öngörüyoruz” diye konuştu.

Karamemiş, 2023 yılında yurtiçinde 623 ve yurtdışında 107 olmak üzere toplam 730 satış noktasına ulaştıklarını belirterek konuşmasına devam etti: “Bu büyümeyi destekleyecek satış noktaları ile henüz bulunmadığımız lokasyonlarda mevcut satış noktalarımıza ek olarak yaklaşık 80 yurtiçi, 25 yurtdışı satış noktasını ailemize dahil etmeyi hedefliyoruz. Doğanlar Mobilya, 5 yıl içerisinde satın almalar hariç 200 milyon dolar civarında bir yatırım öngörüyor.” TMSF bünyesinde bulunan Erciyes Anadolu Holding markaları Bellona, Mondi, İstikbal gibi markalarla ilgilendiklerini söyleyen Mustafa Karamemiş, “Özellikle bir tane markayla ilgileniyoruz. Sadece marka değil endüstriyel üretim tesisleri de var. Onlarla da ilgileniyoruz. TMSF’nin satış politikasına bağlı olarak karar vermek istiyoruz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!