Mısır'da bir eşek pazarı

Güncelleme Tarihi:

Mısırda bir eşek pazarı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2014 14:08

Mısır'ın başkenti Kahire'nin 15 km batısındaki Baragil bölgesinde kurulan hayvan pazarında, eşekler 15'den 150 dolara kadar alıcı buluyor.

Haberin Devamı

Cuma sabahları günün ilk ışıklarıyla satışa sunulmak için bir kısmı nakliye araçlarıyla taşınan diğer bir kısmı da sahibini taşıyarak Baragil hayvan pazarına gelen eşekler, bakımları yapıldıktan sonra görücüye çıkıyor.

Mısırda bir eşek pazarı


Hergün bir hayvan çeşidinin satışa sunulduğu pazarda, cuma eşeklere ayrılmış. Baragil eşek pazarı, tarih boyunca insanlığı sırtında taşıyan ve George Orwell'in mecazi bir dille yazdığı fabl tarzındaki siyasi hiciv romanı Hayvan Çiftliği'nin (Animal Farm) filozofu Benjamin'in hemcinsleri için tüm ihtiyaçların karşılandığı bir yer. Pazarda, yoncayla karınlarını doyurulan eşeklerin tüm ihtiyaçları düşünülmüş.

Haberin Devamı

Mısırda bir eşek pazarı


Semerler, nallar, koşumlar, sırtlıklar, mahmuzlar ve dizginler tezgahlarda yerini almış. Bunun yanısıra aksesuarlar da unutulmamış, eşeğin de süslenmeye, güzel görünmeye ihtiyacı olduğu düşünülerek çeşit çeşit renkte kolyeler ve aynalıklar sergileniyor pazarda.

Mısırda bir eşek pazarı


Baragil pazarının tecrübeli eşek cambazı Ammu Muhammed, eşekler hakkında şu bilgileri veriyor:

"Eşeklerde fiyat düşük, 100 Cüneyh'ten (yaklaşık 15 dolar) 1000 Cüneyh'e kadar çeşidine ve yaşına göre satışa sunuluyor. Eşeğin dişisi köylerde tarlaya gidip gelirken yük taşımada kullanılır. Erkeği ise şehirlerde sebze ve meyve satıcılarının arabalarını çekmede işe yarar."

Mısırda bir eşek pazarı


Pazara gelen hayvan sahiplerinin çocukları babalarının satışa sunduğu sıpaları kucaklarında taşıyarak bize güç gösterisi yapıyor veya sıpaların ne kadar küçük olduğuna işaret etmek istiyor.

Haberin Devamı

Mısırda bir eşek pazarı

Pazarda atlar da satılıyor


"Baragil eşek kuaförü"

Baragil pazarında eşekler için kuaför dahi bulunuyor. Eşekler satışa çıkarılmadan Baragil eşek kuaföründe tıraş edilip, bakımları yapılıyor.

Mısırda bir eşek pazarı


Usta kırkıcı, hayvanın çeşitli bölgesindeki kıllarını farklı makaslarla alarak maharetini gösteriyor. Eşeklerin yelelerine çeşitli şekiller dahi yapıldığını görüyoruz. Kuaförden çıkan eşek artık satış için görücünün önüne çıkmaya hazır.

Mısırda bir eşek pazarı


Pazarda eşekler çok sıkı bir pazarlıktan sonra satılıyor. Yaşı, cinsi ve çeşidine göre değeri belirlenen eşeklerin satışından sonra paralar sayılarak şark usulü tokalaşma ve helalleşme yapılıyor.

Haberin Devamı

Mısırda bir eşek pazarı

Mısırda bir eşek pazarı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!