MİLGEM’de ihracat atağı

Güncelleme Tarihi:

MİLGEM’de ihracat atağı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2015 15:14

2013 yılından beri Deniz Kuvvetleri Komutanlığı emrinde görev yapan Milli Gemi (MİLGEM) TCG Büyükada, Kuveyt Deniz Kuvvetleri yetkililerine tanıtıldı.

Haberin Devamı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı liderliğindeki MİLGEM projesi kapsamında inşa edilen, tasarım, donatım, tedarik yönetimi ve entegre lojistik destek hizmetleri STM tarafından yürütülen TCG Büyükada gemisi, Körfez ülkeleri liman ziyaretlerine devam ediyor. 18 Ocak-19 Nisan tarihleri arasında Aden Körfezi, Arap Denizi ve Basra Körfezi’nde liman ziyaretleri ve eğitim faaliyetlerinde bulunan Büyükada korveti, Kuveyt’te büyük ilgi gördü. MİLGEM projesinin ihracat yetkilisi STM’den uzman bir ekibin eşlik ettiği gemimiz, Kuveyt Deniz Kuvvetleri’nden üst düzey yetkililere tanıtıldı.

MODERN SAVAŞ SİSTEMLERİ

Türk Donanması’nın Arap Denizi ve bölge ülkelerine yaptığı planlı ziyarete, STM personeli de katıldı. STM ekibi, Kuveyt Deniz Kuvvetleri yetkililerine MİLGEM Projesi ve Büyükada Korveti hakkında tanıtıcı bilgiler vererek gemide bir sunum yaptı. STM ekibi eşliğinde Kuveyt Deniz Kuvvetleri personeli ile günlük seyir faaliyetleri yapılarak geminin savaş kabiliyetleri tanıtıldı. Korvetin teknik özellikleri, Kuveytli yetkililere uygulamalı olarak gösterildi. TCG Büyükada, askeri denizcilik ve savunma sanayi alanında büyük bir ihracat potansiyelinin olduğu Körfez ülkelerinde, sahip olduğu modern savaş sistemleri ile gözdoldurmaya devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!