‘Mil’le harcama üst gelirliye tatlı geldi

Güncelleme Tarihi:

‘Mil’le harcama üst gelirliye tatlı geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2012 00:00

AKBANK’ın harcadıkça bedava uçuş mili biriktirilen kredi kartı Wings’te biriken miller, kart sahipleri için ‘akıllı bir yatırım aracı’na dönüştü.

Haberin Devamı

Akbank’ın diğer kredi kartı Axess’e göre 3 kat daha fazla harcama yapılan ağırlıklı olarak üst gelir grubunun kullandığı Wings ile, en ucuz bileti alma, en ucuz tatil fırsatını yakalama, kullanıcıları için bir övünme nedeni oldu. Akbank Banka ve Kredi Kartları Bölüm Başkanı Meriç Apatay, her türlü harcamada görece daha rahat olan bir müşteri kitlesinin mille fırsat avcılığı yapmasını, Millerin sihirli bir harcama birimi’ne dönüşmesi şeklinde açıkladı.

Mil sohbet konusu

Konu mil olunca, ‘mil’in çok değerli bir birime dönüştüğünü gözlediklerini söyleyen Apatay, “Mille ucuza alınan uçak bileti ya da bir seyahat, artık sosyal ortamlarda üst gelir grubunun da sohbet konusu oldu. Akıllı harcama ve fırsatlardan yararlanmayı her kesim arzu ediyor. Normalde çok rahat para harcama imkanı olan insanların da mili farklı bir yere oturttuklarını ve bunları harcarken ucuzluk rekabetine girdiklerini görüyoruz. Kart sahibi için çeşitli fırsatlar sunmak, tam da milin oturması gereken yer” dedi.

Haberin Devamı

Ciroda pazar lideri

Wings’in 1997’de lanse edildiğinden bu yana ‘kısıt yok’ anlayışı ile, alan vergisi alınmayan, koltuk ve avans kısıtlaması uygulanmayan bir kart olduğunu kaydeden Apatay, “500 binin üzerinde Wings kart kullanıcısı ile ciro bazında pazarda lideriz. Kart sayısı açısından ise yüzde 30-35 payımız olduğu öngörülüyor. Wings harcamalarının toplamını açıklayamam ama orta büyüklükte bir bankanın toplam kredi kartı cirosu kadar. Wings sahiplerinin yarısı Akbank için yeni müşteri oldu” dedi.

‘Mil’de devrim yaptık, 8 bin kez ‘ay’a uçurduk

AKBANK Ödeme Sistemlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sindel, Wings’in kullanım alanını genişlettiklerini belirterek, “Mil Puan kullanımında devrim yaptık ve bugün Wings mil puanları, restoranlardan, seyahat turlarına kadar, hobi etkinliklerine kadar pek çok alanda geçerli hale geldi” dedi. Wings sahiplerinin bugüne kadar Mil Puan’ları ile yaklasık 1.6 milyon kez bedava uçtuğunu kaydeden Sindel, “Wings kullanıcılarına beş yıllık süre içinde, 8 bin kez Ay’a gidebilecek kadar mil puan verdik” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!