Migros-Metro'ya şartlı izin

Güncelleme Tarihi:

Migros-Metroya şartlı izin
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

Rekabet Kurulu, Aydın Ayaydın başkanlığında yaptığı toplantıda, Migros-Metro ortaklığı, Etibank'ın özelleştirilmesi ve Hür-Güç'e Burda'nın ortak olması konularını görüşerek karara bağladı.

Rekabet Kurulu, Migros Türk T.A.Ş ile Metro AG ortak girişimine koşullu olarak izin verdi. Buna göre, her iki ana şirket birlikte, ortak girişimle aynı pazarda yer alamayacak. 1997/1 sayılı Tebliğin 6'ncı maddesinin 3. fıkrası uyarınca, hissedarlık anlaşması yürürlükte kaldığı sürece, fiili durum gereği, Migros T.A.Ş'nin pazarda yer alması nedeniyle Metro AG ilgili ürün pazarına girmeyecek ya da Metro AG'nin pazara girmesi halinde Migros T.A.Ş ilgili ürün pazarından çekilecek.

ETİBANK TAMAM

Rekabet Kurulu, Etibank Bankacılık A.O. hisselerinin tamamının, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından, İpek Ortak Girişim Grubu'nca kurulan Medya İpek Holding A.Ş'ye devrine izin verdi. Rekabet Kurulu Başkanı Aydın Ayaydın imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, devir işleminin, ilgili ürün pazarındaki toplam ciroları yönüyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkındaki Kanun'un 7. maddesi uyarınca incelendiği hatırlatıldı. Açıklamada, inceleme sonucunda, ‘‘hakim durum yaratılması veya mevcut hakim durumun daha da güçlendirilmesi ve böylece rekabetin önemli ölçüde azaltılmasının’’ söz konusu olmadığının belirlendiği bildirildi.

BURDA'YA ONAY

Rekabet Kurulu ayrıca, Hür-Güç Gazetecilik Ticaret ve Turizm Org. A.Ş'nin yüzde 40 hissesinin Doğan Ailesi teşebbüsünden Burda Holding GmbH and Co. Kommanditgesellschaft tarafından devralınmasıyla oluşturulacak ortak girişime de izin verdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!