Michelle Obama’dan utandı, mağazaların pazar tatilini bitirdi

Güncelleme Tarihi:

Michelle Obama’dan utandı, mağazaların pazar tatilini bitirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2009 00:00

Fransız Parlamentosu’nda onaylanan yasa tasarısıyla, mağazalar pazar günü kapıları açarken, iş yerlerinin de pazar günü işçi çalıştırma kısıtlaması kaldırılıyor. Küresel krizin etkilerini azaltmak isteyen Fransa, çareyi mağazalar ile alışveriş merkezlerinin pazar günü çalışmasını engelleyen 1906 yılında çıkan ‘ulusal tatil günü yasasını’ değiştirmekte buldu. Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy, sosyalist muhalefetin karşı çıkmasına rağmen ekonominin canlanması için dükkanların pazar günü de çalışması gerektiğini belirterek, “Bu yasa ekonomik reform programının kredibilitesi açısından anahtar bir role sahip. Fransızlar çok para kazanmak istiyorlarsa, çok çalışmalılar” dedi. Önceki gün 238’e karşı 282 oyla Parlamento’da kabul edilen yasa tasarısının önümüzdeki hafta Senato tarafından onaylanarak, uygulamaya konulması bekleniyor. İktidarın hakim olduğu Senato’da da yasa tasarısının onaylanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Michelle Obama utancı

Cumhurbaşkanı Sarkozy, ABD’nin ‘First Lady’si Michelle Obama’nın geçen ayki Paris ziyareti sırasında kapalı olan mağazalar nedeniyle sıkıntı yaşamıştı. Pazar günü alışveriş yapmak isteyen Omaba için açık bir mağaza bulunmaması üzerine Sarkozy, “Bayan Obama’ya mağazaların pazar günü kapalı olduğu bir tek ülkenen Fransa olduğunu nasıl açıklayacağız” demişti.

Paris, Marsilya ve Lille

Yasa tasarısı tüm Fransa’yı kapsamıyor. Üç büyük metropol Paris, Marsilya ve Lille’de perakende bölgeleri belirlenerek, pazar günü mağazaların açık olmasına izin verilecek. Yasa ayrıca turistik bölgeleri de kapsıyor. Bu kapsamda 500 kasaba ve kentte pazar günün yasağı kaldırılacak. Büyük şehirlerde pazara günü çalışanlar, ücretlerinin iki katını alacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!