Mevduata tam güvence kalkmalı

Güncelleme Tarihi:

Mevduata tam güvence kalkmalı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

TÜRKİYE Bankalar Birliği Başkanı Ersin Özince, küçük tasarrufu korumak koşulu ile tasarruflara yüzde 100 güvencenin kalkması gerektiğini söyledi. Özince, yüzde 100 güvencenin doğru olmadığı konusunda kamu otoritesinin de mutabık olduğunu belirterek, ‘‘Bütün sorun, bunu gerekli bir zamanda koyduktan sonra, gereken zamanda kaldırmamaktan kaynaklanmıştır’’ dedi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun yüzde 100 garanti kalksa bile işinin başına olacağına dikkati çeken Özince, ‘‘Özellikle küçük tasarrufu, yani halkın tasarrufunu korumaya devam edecektir’’ diye konuştu.

LİMİT GETİRİLMELİ

Tasarruflara, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun yüzde 100 garantisi kalksa bile uluslararası uygulamalar doğrultusunda, dünyada uygulanan garanti limitleri dahilinde sigortanın devam edeceğini vurgulayan Özince, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘‘Yüzde 100 garanti kalkmalı. Ama Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, uluslararası örneklerde olduğu gibi (Avrupa'da 20 bin euro, Amerika'da100 bin dolar civarında), Türkiye'de de ülke realitesine uygun bir rakam tayin edilerek, garanti tutarı o seviyede tutulmalı. Yani, garanti her koşulda devam edecektir. O garanti tutarı bugün belirlenseyüzde 100 güvencenin yarın kalkabileceği kanaatindeyim. Kalkması, rekabet eşitliği açısından da zorunludur.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!