Metresi 160 bin Euro

Güncelleme Tarihi:

Metresi 160 bin Euro
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2012 13:09

OTOYOLLAR ülkesi olan Almanya’nın en pahalı otoban güzergahı olarak bilinen ve genişletilmesi tartışmalara neden olan, A100 nolu otobanın uzatılarak Berlin’in Neukölln ile Treptow ilçelerini birbirine bağlayacak olan 3.2 km'lik bölümünün yapımına, Yargıtay'dan yeşil ışık yakıldı. Gidiş ve geliş olarak üçer şerit olması planlanan, 400 metrelik bir tüneli de kapsayan projenin toplam maliyeti yarım milyar Euro'yu buluyor.

Haberin Devamı

Otoyol güzergahı boyunca her iki tarafta da altışar metre yüksekliğindeki ses duvarları ve güzergah boyunca tüm evlerin ses geçirmeyen pencerelerle donatılması nedeniyle metresi yaklaşık 160 bin Euro'ya mal olması hesaplanan otoyol projesine karşı arazi sahipleri, mahalle sakinleri, çevre örgütü BUND ve Friedrichshain-Kreuzberg Belediye yönetimi tarafından açılan dört davaya bakan Leipzig'deki Yargıtay hakimleri, söz konusu otoyol inşasına ilişkin ihtiyati tedbir kararlarını kaldırarak daha önce de BER Havaalanı ile ilgili büyük bir fiyasko yaşayan Berlin'de SPD-CDU Hükümetine rahat nefes aldırdı.

Federal Ulaştırma Bakanı Peter Ramsauer (CSU), "BVerwG 9 A 10.11" nolu Yargıtay kararından sonra, yapım masrafları tümüyle federal bütçeden karşılanacak olan dev otoyol projesine önümüzdeki yılın ilk yarısında başlanacağını duyurdu. Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit (SPD) da, Yargıtay kararının, Senato'nun başkentin en büyük altyapı projelerinden saydığı A100 otoyolu ile ilgili izlediği politikasının onayladığını gösterdiğini ifade etti.

Haberin Devamı

İkinci bir fiyaskodan kılpayı kurtulan Berlin Hükümeti'nin, otoyol projesinin hayata geçirilebilmesi için ses kirliliğiyle ilgili bazı düzenlemeleri de süratle karara bağlaması gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!