Mesir macununu draje yaptılar

Güncelleme Tarihi:

Mesir macununu draje yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2011 14:05

Manisa'da bir firma yaklaşık 5 asırlık tarife sahip mesir macununun şifasından her gün faydalanmak isteyenler için “mesir macunu tableti” geliştirdi.

Haberin Devamı

Maccun Şirketi yetkilisi Ziraat Mühendisi Zeynep Esin Ateş, Yavuz Sultan Selim'in eşi ve Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi Hafsa Sultan'ı iyileştiren mesir macununun 471 yıldır şifa verdiğini, macunun şifasını daha çok kişiyle buluşturmak için çalıştıklarını belirtti.

Özellikle çocuklara mesir macununu sevdirmek için araştırma geliştirme çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Ateş, bugüne kadar mesir macununun çikolatasını, şekerini, lokumunu satışa sunduklarını anlattı.

Mesir macununu küçük tüplere ve kavanozlara koyarak tüketiciyle buluşturduklarını da ifade eden Zeynep Esin Ateş, son olarak Celal Bayar Üniversitesi Kimya Bölümü öğretim üyelerinin de onayı ile mesir macunu tableti geliştirdiklerini söyledi. Ateş, satışa sundukları tüm ürünlerin patentini de aldıklarını kaydederek, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Mesir macunu yüzyıllardır bilinen bir şifa kaynağı. Ancak tadını, kıvamını çok yoğun bulduğu için yiyemeyenler olduğunu biliyoruz. Macunun şifasından yararlanamayanlar için aynı tadı farklı formlara soktuk. Çikolatasını, lokumunu, cezeryesini, incir ezmesini yaptık. Kavanozlarda, çikolata tüplerinde tüketicimize ulaştırdık. Son olarak 1 yıl önce mesir macunu tableti geliştirdik. Her gün vitamin hapı alanlar günde iki kez draje şeklindeki mesir macununu içerek şifasını alabilir.”

Almanya'da alışveriş merkezlerinde satılıyor

Mesir macununun faydalarının tüm dünya tarafından bilindiğini, yurt dışında distribütörlerinin bulunduğunu anlatan Zeynep Esin Ateş, özellikle Almanya'da büyük alışveriş merkezlerinde ürün satışının yapıldığını açıkladı.

İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri ile görüşmelerinin sürdüğünü ifade eden Ateş, kısa süre içinde bu ülkelere de ürün satışı yapmayı planladıklarını anlattı.

Yurt dışında en çok “mesir macunu çayı” sattıklarını söyleyen Zeynep Esin Ateş, “Mesir macununun çikolata, lokum ve tabletine de büyük ilgi var. Almanya'da Türklerden çok Almanlara satış yapıldığını öğreniyoruz” diye konuştu.

41 çeşit baharat

Hoş kokulu ve lezzetli mesir macunu, halk arasında iştah açıcı, kan dolaşımını düzenleyici, yorgunluğu giderici, hormonları çalıştırıcı özellikleriyle biliniyor.
Mesir macununun yapımında anason, meyan balı, çivit, çöp çimi, çörekotu, darı, galanga, hardal, havlıcan, Hindistan cevizi, Hindistan çiçeği, hıyarşembe, kakule, karabiber, karanfil, kimyon, kişniş, zaferan, beşbase, kebabe, karahalil, limon tuzu, udülkahır, iksir şekeri, topalak kökü, mürrüsafi, portakal çiçeği, portakal kabuğu, ravent, raziyane, safran, sakız, kara halile, sarı halile, sinameki, tarçın, topalak, vanilya, zencefil, zerdeçöp ve günbalı kullanılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!