Mesa Topluluğu ’Atila Abi’sini kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Mesa Topluluğu ’Atila Abi’sini kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2007 00:00

Mesa Şirketler Topluluğu kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu başkanlarından Atila Şenol, önceki gün vefat etti. Atila Şenol için bugün Mesa’nın Ankara’daki genel merkez binasında tören yapılacak. Törenin ardından Atila Şenol’un cenazesi Kocatepe Camii’nde kılınacak öğlen namazı sonrasınad Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

ŞANTİYE ŞEFLİĞİ YAPTI: 1932 yılında Ordu’da doğan Atila Şenol, 1956 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi’nden mezun oldu. İş hayatına Hava Kuvvetleri İnşaat Dairesi’nde başladı, daha sonra özel sektöre geçmişti. 1975 yılına kadar karayollarından hastaneye, bankadan büyükelçilik binasına kadar birçok inşaatta şantiye şefliği yaptı.

MESA’YI 1975’TE KURDU: 1970-1975 yılları arasında kendi firmasıyla içme su, su depoları ve bina inşaat taahhütlerini üstlendi. 1975 yılında Mesa Mesken Sanayii’de ortak, teknik yönetici ve genel müdür olarak görev aldı. 1997 yılından 2006’ya kadar Mesa Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüttü. Daha sonra yönetim kurulundan ayrılarak Ortaklar Üst Kurulu’nda çalışmalarını sürdürdü.

MESLEKİ ÖGRÜTLERDE BAŞKANLIK: Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yüksek Danışma Kurulu Başkanı da olan Atila Şenol, 1992-1993 yılları arasında da İNTES’in Başkanlığı’nı yaptı. Türkiye Müteahhitler Birliği’nde de Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Şenol, bir dönem Uluslararası Müteahhitler Birliği’nde Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Atila Şenol, 1999-2001 yıllarında Avrupa Konut Yapımcıları ve İnşaatçıları Birliği (UECP) Başkanlığı’nı yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!