Mersin turizmi yabancılarla renkleniyor

Güncelleme Tarihi:

Mersin turizmi yabancılarla renkleniyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2011 09:39

Adeta yıllara meydan okuyan tarihi dokusu, denizi ve güneşi ile turizmden her geçen yıl daha fazla pay almaya başlayan Mersin'deki yazlık evler farklı kültürleri buluşturan bir mekan haline geliyor.

Haberin Devamı

Kentte özellikle sahil bandında inşa ettiği yazlık evlerle bilinen Sinan İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi ve Satış-Pazarlama Genel Müdürü Adem Yükselgüngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 yılda inşa ettikleri 10 bine yakın evin yıllardan beri kent halkının yanı sıra civar illerden talep gördüğünü, ancak son 2 yılda müşterilerinin arasına yurt dışından yabancıların da eklendiğini söyledi.     

   

 Bu kapsamda aralarında Rusya Devlet Başkanı Danışmanı Sergey NikolayeviçSamaylov'un da bulunduğu çok sayıda elit Rus vatandaşına ev sattıklarınıhatırlatan Yükselgüngör, “Mersin turizmini, elit Rus turistlerle tanıştırıp,Rusları Mersin'e çekmeyi başardık. Şimdi ise geçtiğimiz günlerde fuara katılmak üzere gittiğimiz Tataristan'da, Tatar vatandaşlarının da evleri beğenmesi üzerine tur düzenledik” dedi.

 

Haberin Devamı

Mersin'e 35 kişilik Tatar grubuyla gezi düzenlediklerini ifade eden Yükselgüngör, “Misafirlerimizi sadece evleri gezdirmekle kalmayıp, civardaki tarihi mekânları ve kentin turizm değerlerini de tanıttık. Bunun üzerine aralarında Tataristan'ın üst düzey yöneticileri ile iş adamlarının de bulunduğu 35 kişiyi Mersin'le tanıştırdık ve ev sahibi yaptık. Önümüzdeki günlerde bir başka Tataristan grubu, yeniden Mersin'e gelecek ve onlara da ev satışı gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

 

Kentteki yabancı turist sayısının artmasıyla, Mersin'in turizm pastasından daha fazla pay alacağına inandıklarını bildiren Yükselgüngör, bundan sonraki süreçte yeni ülkelere ziyaretler gerçekleştirip, yeni müşteri portföyü oluşturmanın gayreti içerisinde olacaklarını anlattı.

       

MİSAFİRPERVERLİKTEN ETKİLENDİLER

       

Tataristan'dan gelen grubun temsilcisi Valeriy Geljinis ise Mersin’e gelirken bazı endişelerinin bulunduğunu belirterek, “Ama buraya geldiğimizde hiç ummadığımız kadar iyi ve güzel bir kent bulduk” dedi.

 

Haberin Devamı

Mersin'i doğası, denizi, güneşi ve özellikle en önemlisi denize sıfır evleri nedeniyle çok beğendiklerini anlatan Geljinis, şöyle devam etti:

 

 “Tataristan'ın Kazan kentinde, Sanayi ve Ticaret Odası'nın toplantısında ilgili firma yetkilileri bizi buraya davet ettiler. Bizde 35 kişilik grupla geldik. Yerinde gördük çok beğendik, dünyada eşi benzeri bulunmayan bir doğal güzellik ve coğrafya ile karşılaştık. Tabir yerinde ise Mersin, bir Avrupa kenti.Deniz, güneş, kum ve doğası ile bambaşka. Ama bunların dışında bizi en çok etkileyen şey, Türk insanlarının misafirperverliğiydi. Çok ilgimizi çekti,üzerimizde çok olumlu etki bıraktı. Bölgemizdeki insanlar, evinden direkt denize gitmek ister. Burada, bunu gördük, tam bize hitap eden bir yapı sistemi var. Bu nedenle ön görüşmeleri yaptık. Tataristan'a gidip, oradaki yakınlarımıza anlatacağız. Evlerimizi aldık, artık burada da iş yapmayı planlıyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!