Mersin’i aldılar diye İskenderun Limanı’ndan oldular

Güncelleme Tarihi:

Mersin’i aldılar diye İskenderun Limanı’ndan oldular
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2005 22:44

Rekabet Kurulu, İskenderun Limanı’nın işletme hakkı devri için yapılan ihalede 80 milyon dolar ile en yüksek teklifi veren PSA-Akfen Ortak Girişim Grubu’na devrine onay vermedi. Kararına aynı grubun Mersin Limanı’nın işletme hakkını da devralabileceğini ve bu durumda aynı coğrafi pazarda hakim durumun daha da güçlenmesi sonucunun ortaya çıkabileceğini gerekçe gösterdi.

Mersin Limanı’nın 36 yıllık işletme hakkının devri için yapılan özelleştirme ihalesinde de 755 milyon dolarla en yüksek teklifi yine PSA-Akfen Ortak Girişim Grubu vermişti. PSA (Singapur)-Akfen (Türk) ortak Girişim Grubu, Mersin Limanı’nın işletme hakkının devri için açılan ihalede 755 milyon dolar ile en yüksek teklifi vermişti.

İKİNCİYE VERİLEBİLİR:

Rekabet Kurulu, ihalede ikinci en yüksek teklifi veren Arkas Holding’e bağlı Limar Liman ve Gemi İşletmeleri A.Ş’nin söz konusu bölgede herhangi bir faaliyetinin olmaması nedeniyle hakim durum yaratılması veya hakim durumun güçlendirilmesi riski meydana gelmeyeceğini bildirdi. Kurul bu nedenle İskenderun Limanı’nın Limar Liman ve Gemi İşletmeleri A.Ş’ye devredilmesinde bir sakınca olmadığını bildirdi.

KARARA ŞAŞIRDIK:

Akfen Grubu Başkanı Hamdi Akın, Rekabet Kurulu’nun kararı ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: ‘Rekabet Kurumu’nun İzmir ve Mersin limanlarını aynı gruba vermemesini doğal karşılarız. Çünkü bunlar aynı karakterde limanlar. Böyle bir karar beklemiyorduk. Şaşırdık.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!