Merkez Bankası İspanya’ya ‘Gölge ve Hakikat’ götürdü

Güncelleme Tarihi:

Merkez Bankası İspanya’ya ‘Gölge ve Hakikat’ götürdü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2012 00:00

Merkez Bankası, sanat koleksiyonunda yer alan 17 tablodan oluşan ‘Gölge ve Hakikat’ adlı koleksiyonunu, İspanya’nın başkenti Barselona’da sergilemeye başladı.

İspanyol bankası Caixa Forum Vakfı’nda 4 Mart’a kadar sürecek serginin açılışına katılan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, “İktisat sadece paradan ibaret değil, biraz kültür ve sanat tarafının da ön planda olması gerekir” dedi.
Türkiye’nin tanıtımı
Merkez Bankası’nın sanat koleksiyonunu 1970’li yıllarda oluşturmaya başladığını belirten Başçı, şöyle konuştu: “Çok geniş kapsamlı, modern ve klasik eserlerin yer aldığı bir koleksiyonumuz var. Biz bunları Türkiye’nin tanıtımı açısından da önemli bir zenginlik olarak görüyoruz ve Dışişleri Bakanlığımız ile birlikte bu yıl ve gelecek yıl bu tür sergileri dünyanın çeşitli köşelerinde açmaya devam edeceğiz. Avrupa’dan ve özellikle ekonomik krizle mücadele eden İspanya, Türkiye’yi ilgiyle izliyor. Özellikle 2001 yılındaki krizden bu yana yapılanlar ve alınan mesafeyi büyük ilgiyle ve bir miktar da gıptayla izlediklerini söylemek mümkün.”
İspanya’da ilk olarak 2010 yılında başkent Madrid’de benzer bir sergi açan Merkez Bankası, Caixa’nın talebi ve iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesine katkı vermek için bu kez sadece modern eserlerden oluşan bazı tabloları Barselonalı sanatseverlerin beğenisine sundu. Caixa Forum Vakfı Başkanı Jaime Lanaspa ve Avrupa-Akdeniz Enstitüsü Direktörü Senen Florensa, Türkiye ve İspanya ilişkilerinin, uzun geçmişe dayandığına ve her yıl daha da derinleştiğine vurgu yaparak, Türkiye ve İspanya’nın Akdeniz havzasında ortak birçok projeye imza atabileceğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!