Mercedes, Türkiye'de geliştirdi, Hindistan fabrikasında üretecek

Güncelleme Tarihi:

Mercedes, Türkiyede geliştirdi, Hindistan fabrikasında üretecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2012 10:15

TÜRKİYE'nin Ar-Ge teşvikleri uluslararası devlerin Ar-Ge yatırımlarının Türkiye operasyonlarını güçlendirmesine yol açıyor.

Haberin Devamı

Otoajanda.com'un haberine göre, Tofaş, Ford Otosan gibi üreticilerin Türkiye Ar-Ge ofislerinin etkinliği giderek artarken, son olarak bu kervana katılan Mercedes'te bir ilke imza attı. otoajanda.com sitesinin haberine göre Mercedes-Benz Türk'ün İstanbul'da kurulu Ar-Ge tesislerinde geliştirilen yeni bir kamyon Alman otomotiv devinini Hindistan fabrikasında bantlardan inmeye başladı.

Türk mühendislerin 5 yıllık geliştirme çalışması sonrası ortaya çıkardığı kamyon serisi, Hindistan’ın Chennai kentindeki Bharat Benz tesislerinde üretilmeye başlandı. Ocak ayında satışa da çıkan yeni kamyonun geliştirme çalışmaları Daimler’in Stutgard, İstanbul, Chennai ağında gerçekleşti.

Daimler’in 2011 yılında Ar-Ge ağında görev payı artırılan Türkiye’deki Ar-Ge merkezi, bu payeye markanın Hindistan’da üreteceği yeni araca yaptığı katkı ile ulaştı. Türkiye Ar-Ge operasyonu Hindistan’daki Bharat Benz fabrikasında üretimine başlanacak yeni kamyonun geliştirme çalışmalarını tamamladı.Türkiye’deki merkezde son 5 yılda Bharat Benz geliştirme bölümü için 45 bin saatten fazla mühendislik çalışması yapıldı. MBT’nin bilgilerine göre Bharat Benz'in üreteceği kamyonun temelinde Aksaray'da üretilen Axor modeli kamyon bulunuyor.

Haberin Devamı

4 PROTOTİP AKSARAY’DA ÜRETİLDİ

Hindistan’da seri üretime geçecek yeni kamyon için geliştirme çalışmaları kapsamında Bharat Benz için Aksaray'da 4 prototip araç üretildi. 2007- 2012 yılları arasında ortalama 7 Türk mühendis Bharat Benz için çalıştı, 2 mühendis yerinde, yani Hindistan'ın Chennai kentinde çalışarak destek verdiler ve geçtiğimiz Aralık ayında geri döndüler. Tüm bu çalışmalar Daimler'in "Global Truck Development Network (Stuttgart, Istanbul, Chennai)" kapsamında gerçekleştirildi.Yeni araç Ocak başında Hindistan'da tanıtıldı.

EURO6’YA TÜRKİYE’DE HAZIRLANIYOR

Mercedes Benz Türk yönetiminin verdiği bilgiye göre Alman markanın kamyon ürün grubu için Euro 6 hazırlıkları geniş kapsamlı bir şekilde sürdürülüyor, bazı yeni nesil kamyonların belirli kısımlarının geliştirmesi yapılıyor, yeni frenler, yeni süspansiyonlar üzerinde çalışılıyor, mevcut araçların iyileştirme çalışmaları yapılıyor.

Haberin Devamı

Markanın yurtdışı operasyonlarda dahil olduğu projeler arasında, TR'deki deneyimin önem taşıdığı Bharat Benz gibi operasyonlar bulunuyor.

Ayrıca Türkiye ar-ge merkezinde markanın hem Türkiye’de hem de diğer ülkelerde üretilen otobüs ürün grubu için dayanıklılık testleri yapılıyor. Yine Mercedes otobüslerin Euro 6'ya geçiş hazırlıkları kapsamında çalışıyor, gelecekte Almanya ve TR'de üretilecek yeni araçlar üzerinde uluslararası işbölümü kapsamında geliştirme çalışmaları yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!