Mercedes’in İstanbullu Başkanı: Türk malı otoyu değerlendiririz

Güncelleme Tarihi:

Mercedes’in İstanbullu Başkanı: Türk malı otoyu değerlendiririz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2011 22:37

TÜRK malı otoya yurtdışından en büyük destek Mercedes’ten geldi. Alman otomotiv devinin İstanbul doğumlu Başkanı Dieter Zetsche, “Türk hükümetinden bir talep gelirse bundan memnuniyet duyarız ve seve seve değerlendirmeye alırız” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin yerli otomobil markası oluşturulması çalışmalarına yurtdışından ilk büyük destek Alman otomotiv devi Mercedes’ten geldi. Mercedes-Benz’i bünyesinde bulunduran Daimler AG’nin İstanbul doğumlu Başkanı Dieter Zetsche, Türkiye’nin yerli otomobil markasını oluşturması projesinde Mercedes-Benz olarak yer almaları konusunda, “Türk hükümetinden bir talep gelirse bundan memnuniyet duyarız ve seve seve değerlendirmeye alırız” dedi.

Küresel otobüs merkezi

Zetsche, oluşturdukları çok güçlü ve son derece başarılı bir sanayi ve üretim üsleri bulunduğunu ifade ederek, Mercedes’in küresel otobüs üretiminin çok önemli bir bölümünün Türkiye’de başarıyla yapıldığını anlattı. Zetsche, kamyon üretiminde de Türkiye’deki tesislerinin önemli bir yeri bulunduğuna işaret etti. Türkiye’de otomobil üretimi yapıp yapmayacakları sorusu üzerine Zetsche şu cevabı verdi:

Haberin Devamı

Otomobil üretimi yapabiliriz

“Belli bir bölgede otomobil üretimi yapmak daha çok hacimle ilgili. Talep hacminin belli bir noktaya ulaşmadığı yerlerde otomobil  üretmek çok ekonomik ve fizibl değil. Biliyorsunuz Mercedes premium otomobiller üretiyor ve bu tip araçlarda böyle hacme ulaşmak daha zor. Bu nedenle Türkiye’de henüz otomobil üretimi yapmadık. Ancak ileri ki yıllarda bu hacme ulaşıldığında  otomobil üretimini burada da yapabiliriz.”

Henüz teklif gelmedi

Zeusche, Türkiye’nin yerli otomobil markasını oluşturması çalışmalarında yer almak isteyip istemeyecekleri sorusu üzerine şu değerlendirmeyi yaptı: “Türkiye’nin yerli otomobil markasını oluşturması projesinde yer almamızla ilgili Türk hükümetinden bir talep gelirse bundan memnuniyet duyarız ve seve seve değerlendirmeye alırız. Henüz böyle bir teklif gelmedi.  Mercedes-Benz’in premium araçlar üretmesinden dolayı böyle bir teklif gelmemiş olabilir, ancak yine ifade etmek isterim ki, böyle bir teklif gelirse bundan memnuniyet duyarız.”

2011 rekor yılı oldu

MERCEDES-Benz Başkanı Dieter Zetsche, 2011’in kuruluşlarının 125’inci yılı olması nedeniyle kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, 2011’in aynı zamanda Mercedes olarak rekorlara imza attıkları bir yıl olduğunu söyledi. Bu yıl hiç satamadıkları kadar araç sattıklarını anlatan Zetsche, amaçlarının 2012 yılında çok daha fazla büyümek olduğunu da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!