Mercedes’den yıldızlar geçidi

Güncelleme Tarihi:

Mercedes’den yıldızlar geçidi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

Mercedes’in yıldızları Auto Show’da vitrine çıkıyor. Türk otomobilseverler, 2000 yılının hayal otomobili CL 600 modeliyle ilk defa fuarda karşılacaklar. Auto Show’da ayrıca McLaren Mercedes’in Formula 1 yarış otomobili de sergileniyor.

MERCEDES-Benz Türk, Auto Show'99 fuarında çok geniş bir ürün yelpazesi sergiliyor ancak en büyük yıldızları Türkiye'de ilk kez sergilenecek olan MclarenMercedes yarış otomobili ve CL 600.

Mercedes'in fuarda sergilediği diğer modeller ise Mercedes'in en gençleri A 140 ve A 160, yeni C 200 Kompressor, CLK 200 K Cabriolet, Eylül ayında Franfurt fuarında ilk kez sergilenen CLK 55 AMG, SLK 200 Designo, ML 430, E200 K Avantgarde ve E 320 AMG.

HAYAL OTOMOBİL CL

Mercedes'in Ekim ayı başında Fransa'da tanıtımı yaptığı 2000 yılının otomobili yeni CL-Coupe, Türkiye'de ilk kez Auto Show'da sergileniyor. Coupe'nin CL 500 ve CL 600 olarak geliştirilen iki modeli, Mercedes Benz'in mühendislik ve dizayn olarak en üst düzeydeki ürünleri. Önceki CL Coupe'a göre 340 kilo daha hafif üretilen yeni CL, yakıt tüketiminde de yüzde 20'lik bir tasarruf sağlıyor.

Mercedes'in ilk kez CL'de standart olarak uyguladığı Active Body Control (ABC) sistemi teknoloji olmaktan öte araca tam sürüş güvenliği ve büyük konfor sağlıyor.

CL'de uygulanan diğer ilkler arasında ise güçlü aydınlatma sağlayan ikili Xenon farlar, ön koltuklarda arakaya geçişi kolaylaştıran ‘‘easy entry’’ fonksiyonu, araca inip binmeyi kolaylaştırmak üzere yeni geliştirilen çift kademeli kapı açılma sistemi oluşturuyor.

Mercedes CL iki motor seçeneği ile piyasaya sunuluyor. CL 600, yeni geliştirilen 5786 cc hacimli 367 beygir gücünde V12 silindirli bir motorla donatılıyor. V8 silindirli CL 500 motoru ise 4966 cc hacimli 306 beygir gücünde. CL 600'de standart, CL 500'de ise opsiyonel olan ZAS sistemi ihtayaca göre silindirlerin bir sırasını durdurarak yakıt tasarrufu sağlıyor.

CL'nin standart güvenlik donanımı paketinde ise kapılarda hava yastığı, yan camlarda hava yastığı, tüm koltuklarda emniyet kemeri gergi sistemi ve emniyet kemeri güç sınırlayıcısı ile sol ön koltukta iki kademeli hava yastığı bulunuyor.

Frankfurt Otomobil fuarında ilk kez sergilenen Mercedes CLK 55 AMG, Mercedes'in CLK Coupe modelleri arasında özel bir konuma sahip. Yürüyen aksamının ve motorunun geliştirilmesinde Formula 1 yarışlarında kullanılan ‘güvenlik aracı’ esas alınan CLK 55'i Auto Show'da görme imkanı bulacaksınız. Bu yeni otomobilin Mercedes tarafından geliştirilen 5439 cc hacimli motoru V8 silindirli ve 347 beygir gücünde. Özel karesori tasarım ögeleri ve araç içinde deri donanım, AMG jantlar ve geniş lastikler modelin sportif karekterini vurguluyor.

ŞAMPİYON Auto Show’Da

FORMULA 1 meraklıları Mclaren ve Mercedes-Benz'in 1995 yılından beri sürdürdükleri işbirliğiyle oluşturdukları yarış otomobilini Auto Show'da yakından görme imkanı bulacak.

1998 yılında Mika Hakkinen ile Dünya Şampiyonluğunu yakalayan Mercedes, 1999 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda da monokok şasisi karbon elyafından yapılmış bir araçla yarışarak şampiyonluk şansını son yarışa kadar sürdürüyor.

Araçta kullanılan Mercedes-Benz motoru ise 2998 cc hacminde. V10 silindirli motorun gövdesi ve silindir başları aluminyumdan üretilmiş ve ateşleme sisteminde TAG Electronic Management System 2000 kullanılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!