MENSA Mensucat'a yabancı ortak

Güncelleme Tarihi:

MENSA Mensucata yabancı ortak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2009 11:39

Adana'da kurulu bulunan ve yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle bir süredir üretim faaliyetlerine ara veren Mensa Mensucat AŞ'nin 70 milyon lira sermaye artırımı sağlayacak oydan yoksun pay ihracı için İsviçreli Generali firmasıyla anlaşma sağladığı bildirildi.

MENSA Mensucat Sanayii ve Ticaret AŞ İcra Kurulu Başkanı Faik Ulutaş,  yaptığı açıklamada, finansal borçları nedeniyle 243 çalışanı çıkarmalarının ardından bir süredir üretim faaliyetlerini durdurduklarını anımsattı.

Yılı ciddi üretim faaliyeti yapmadan tamamlamak istediklerini ifade eden Ulutaş, “Ancak 2010'da üretim kapasitemizin tamamına yakınını kullanmayı öngörüyoruz” dedi.

Üretim faaliyetlerini durdurmalarına karşın ticari faaliyetlerine devam ettiklerini belirten Ulutaş, bu kapsamda ciddi bir yeniden yapılanma çalışması içine girdiklerini ifade etti.

Ulutaş, öncelikle şirketin portföyünde bulunan gayrimenkullerin değerlendirilmesi yoluyla mali borçlarını azaltma yönünde planlarının bulunduğunu belirtti.

Bunun dışında, şirkete nakit girişi sağlamak için oydan yoksun pay ihracı yoluyla yabancı ortak arayışına girdiklerini belirten Ulutaş, “Bu çalışmalarımız sırasında 6 Avrupalı fonla görüşmeler yaptık. Yaptığımız görüşmeler sonunda şirkete 70 milyon liraya kadar sermaye artırımı sağlayacak oydan yoksun pay ihracı için İsviçreli Generali firmasıyla anlaşma sağladık” dedi.

YIL SONUNA KADAR ÜRETİME GEÇME HEDEFİ

Ulutaş, Sermaye Piyasası Kurulundan (SPK) gerekli izinleri tamamlamalarının ardından Generali'den sermaye transferlerinin gerçekleştirileceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Yeni bir halka arz olan oydan yoksun pay ihracı yöntemini Türkiye'de uygulayan ilk şirket olacağız. Bu yöntemle yakın zamanda 70 milyon liraya kadar sermaye artırımı yapma imkanına kavuşmuş olduk. Böylece şirkete önemli oranda nakit girişi sağlayacağız. Çalışmaları tamamlamamızın ardından bu yılın sonuna kadar yeniden üretim faaliyetlerine geçmeyi hedefliyoruz.”

Ulutaş, haziran ayında iş akitlerini karşılıklı anlaşma yoluyla feshettikler işçilerden 76'sının toplam 989 bin 501,93 lira tutarında maaş, kıdem ve ihbar tazminatı hak edişlerinin 2010 yılı ağustos ayından başlayarak 2011 yılı ağustos ayına dek her üç ayda bir eşit taksitler halinde ödenmesi konusunda anlaşmaya vardıklarını da hatırlattı.

Bu anlaşmayı karşılıklı iyi niyet çerçevesinde yaptıklarını ve diğer işçilerle görüşmeleri sürdürdüklerini anlatan Ulutaş, “Bu işçilerimizle de kısa sürede anlaşacağımızı umuyoruz. Üretim faaliyetine başlamamızın ardından iş akitlerini feshettiğimiz işçilere yeniden işbaşı yaptırmayı planlıyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!