Menkul kıymet ihraçları

Güncelleme Tarihi:

Menkul kıymet ihraçları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2001 00:00


Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Ford Otomotiv Sanayi'nin 43.9 trilyon liralık bedelsiz hisse senedini kayda aldı.
Haberin Devamı

SPK Haftalık Bülteni'ne göre, Kurul, İzocam Ticaret ve Sanayi'nin 1.5 trilyon lira tutarında, Tat Konserve ve Sanayi'nin de 3.5 trilyon liralık bedelsiz hisse senedini kayda aldı.

Kurul, Muğla Kireç Sanayi'nin 109.9 milyar liralık bedelli hisse senedini de kayıt altına aldı.

SPK, Doğan Şirketler Grubu Holding'in sermayesini 600 trilyon liraya ve Tanşaş İzmir Büyükşehir Belediyesi İç ve Dış Ticaret'in 100 trilyon liraya yükseltme talebini uygun gördü.

MENKUL KIYMET İHRAÇ BAŞVURULARI

Akbank A Tipi İMKB Ulusal 30 Endeksi Fonu, Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A Tipi İMKB Ulusal 30 Endeksi Fonu ve Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O B Tipi Likit Fonu'nun 10 trilyon 240 milyar lira tutarında yatırım fonu katılma belgesinin kayda alınması için Kurul'a başvurdu.

SPK'ya bu hafta içinde aralarında Alarko Holding, Adel Kalemcilik, Albaraka Türk Özel Finans Kurumu ve Petkim Petrokimya Holding'in bulunduğu 9 ortaklık katılma belgesi ihracı için başvurdu.

Söz konusu ortaklıklarca ihraç edilmek istenen bedelli hisse senetlerinin toplam nominal tutarı 51 trilyon 819 milyar lira, iç kaynaklardan karşılanan tutar 81 trilyon 709 milyar lira, temettüden karşılanmak üzere bedelsiz dağıtılacak hisse senedinin tutarı da 3 trilyon 430 milyar lira tutarında gerçekleşti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!