Memur çocuğuna var işçi çocuğuna yok

Güncelleme Tarihi:

Memur çocuğuna var işçi çocuğuna yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2010 11:44

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, son dört yılda 794 bin 51 yeşil pasaport verildiğini bildirdi. Atalay, kamuda 3’ncü dereceden itibaren devlet memuru olarak çalışanların 18 yaşını aşmamış çocuklarına da verilen yeşil pasaport hakkının işçi kadrolarında çalışan kamu personelinin çocuklarına verilmesi yönünde bir çalışma olmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık’ın yeşil pasaport hakkıyla ilgili soru önergesini yanıtladı.

MHP’li Işık, Bakan Atalay’a “Kamuda 3’ncü dereceden itibaren devlet memuru olarak çalışanların 18 yaşını aşmamış çocukları için yeşil pasaport alabilme hakkı tanınmış olup işçi kadrolarında görevli kamu çalışanı çocukları bu haktan yararlanamamaktadır. İşçi kadrosunda görev yapan bir çok kamu çalışanı tarafından rahatsızlık nedeni olarak görülen bu uygulama ile ilgili olarak hükümetinizce yürütülen bir çalışma var mıdır” diye sordu. Bakan Atalay ise 2006-2010 yılları arasında verilen yeşil pasaport sayısı hakkında bilgi verdi. Buna göre son 4 yılda 794 bin 951 adet yeşil pasaport verildi. Bakan Atalay, MHP’li Işık’ın işçi kadrosunda görev yapanların çocuklarının da yeşil pasaport almasıyla ilgili sorusuna bu yönde bakanlığı tarafından yürütülen herhangi bir çalışmanın olmadığı yanıtını verdi.

Bakan Atalay yeni tip pasaportların tanzim edilmesi ile ilgili olarak AB uyum yasaları çerçevesinde pasaportların yenilenmesi çalışmalarında Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu(ICAO) standartlarının esas alındığını ifade etti. Atalay, “Ülkemiz pasaportlarının, ICAO ve AB standartlarına uyumlu hale getirilmesi çalışmaları bakanlığım, Dışişleri Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı (Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü) ile müşterek olarak eş zamanlı yürütülmekte olup, 2010 yılı Haziran ayından itibaren yeni sisteme geçilmesi hedeflenmiştir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!