Memur açlık grevi yapacak

Güncelleme Tarihi:

Memur açlık grevi yapacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 1997 00:00

Haberin Devamı

İşçi ve memur konfederasyonları, bir süre önce başlattıkları eylemlerini haftasonundan itibaren sertleştiriyor. 1998'in ilk yarısı için öngörülen yüzde 30'luk maaş artışı ile sendika yasasının çıkarılmamasına tepki gösteren Türkiye Kamu-Sen, hafta sonu 11 ilde miting düzenleyecek. Türkiye Kamu-Sen üyesi memurlar, 20-24 Aralık tarihlerinde de açlık grevi yapacak. KESK, 7 Aralık'ta İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda miting düzenledikten sonra, 11 Aralık'ta da tüm yurtta bir günlük iş bırakma eylemi yapacak. KESK Genel Başkanı Erdem, iş bırakma eylemine sadece KESK üyesi memurların değil, süreçten şikayeti olan tüm memurların

katılacağını bildirdi.

KESK üyesi Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi de, iş bırakma eylemine etkin olarak katılma kararı aldı. SES, üyesi olan sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin 11 Aralık'ta acil hastalar dışında kimseye bakmayacaklarını, tedavi ve ameliyat yapmayacaklarını, ancak hiçbir hastanın hayatının eylem nedeniyle riske edilmeyeceğini kaydetti.

DİSK'in ‘‘Sendikal Haklar Yürüyüşü’’ ise 8 Aralık'ta İstanbul'dan başlayacak, 16 Aralık'ta Ankara'da sona erecek. DİSK Genel Başkanı Budak, ‘‘Türkiye'de yaşamından şikayetçi olan kim varsa bu eyleme destek vermelidir’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!