Mega yatları çekecek

Güncelleme Tarihi:

Mega yatları çekecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2013 00:00

Mübariz Mansimov’un sahibi olduğu, Türkiye’nin mega yatları bağlayabilen tek marinası Palmarina Bodrum açıldı.

Haberin Devamı

Gecede 50 bin Euro bırakan ultra süper zenginleri hedefleyen  marina Avrupa’nın en iyisi olma iddiasında.

AZERİ kökenli iş adamı Mübariz Mansimov’un 2011 ortasında 42 milyon dolara satın aldığı ve toplamda 120 milyon dolar yatırıma mal olan Palmarina Bodrum dün resmen açıldı. Tüm Avrapa’nın en iyisi olma iddiasına sahip marina için mimari olanlar onlarca defa bozuldu. Mübariz Mamsimov’un her ayrıntısıyla tek tek ilgilendiği marina 40 metre ve üzeri mega yatlara ev sahipliği yapabiliyor. Bu özelliğiyle Türkiye’de tek olan Palmarina Bodrum gecede 50 bin Euro bırakan dünya zenginlerini hedefliyor. Palmarina Bodrum Genel Direktörü Levent Baktır gossip marketing (söylenti pazarlama) yaparak marinayı dünyada duyurduklarını belirterek “Hiçbir şey yapmadık. Dünyada mega bir yat yapılınca herkes onu görmek ister. Marina da öyle” dedi.

BILL GATES YANAŞABİLECEK

Bill Gates ve Abramoviç Türkiye’ye geldiğinde mega yatlarını hiçbir marinaya bağlayamadığını, küçük teknelerle karaya indiklerini hatırlatan Levent Baktır, “O mega yatlar bizim limanımıza yanaşabilecek. Bizim 43 mega yat (40-75 metre), 26 giga yat (75-100 metre) olmak üzere toplam 710 yat kapasitemiz var. Mega ve giga yat sahipleri normal yat sahiplerinin 6 ayda harcadığını birkaç günde bırakır gider” diye konuştu. Palmarina Bodrum’da ofis açan dünya yat pazarının yüzde 65’ini kontrol eden acenta BWA da, marinadan övgüyle söz ediyor.

HEDEF KİTLE A++ ZENGİN

Palmali Holding’in turizmde lüks kategoriye odaklandığını vurgulayan Baktır şu değerlendirmeyi yaptı: “Bizim hedef kitlemiz A++ yani ultra süper zenginler. Zaten marinada açtığımız Billionaire Club ve Cipriani restoran ile marinanın içindeki lüks mağazalarla bu kitleyi mutlu edeceğiz. Avrupa’ya örnek olacak bir marina yapmak istedik. Türkiye’de bazı limanlar Cote d’Azur’dan da pahalı. Buna da hakkımız var bence.” Yeni mimari düzenlemeyle 5 ay içerisinde marinanın son halini aldığını söyleyen Baktır, Toyota’nın yüzde 25 ortağı Mohammed Jammel’in mega yatıyla geldiğini belirtti. Geçen yıl iki günlüğüne gelen Takayunaki isimli tekneye sahip bir Suudi prensin iki ay kaldığını anlatan Baktır, aynı prensin bu yıl için de 3 aylık rezervasyon yaptırdığını söyledi. Baktır, Palmali Holding’in Turizm Grubu’nun başına Dr. Osman Müftüoğlu’nun geldiğini de hatırlattı. Marina’da Deluxe Palmalife Boutique Hotel ve wellness merkezi Yaşasın Hayat! da faaliyet gösterecek.

Haberin Devamı

Başbakan açılışa gelecekti

LEVENT Baktır, cumartesi günü gerçekleşen açılışa 15 gün öncesine kadar Başbakan Erdoğan’ın da katılacağı yönünde bilgi olduğunu, ancak iptal edildiği bilgisini verdi. Bakanlar da açılışa gelemeyeceklerini bildirince Türkiye’nin en büyük mega yat marinasının açılışı küçük çaplı tutulmuş.

Haberin Devamı

Gezi Parkı denizi etkilemez

TURİZMDE iptallere neden olan Gezi Parkı protestolarının etkisini sorduğumuz Levent Baktır şöyle konuştu: “Bizde iptal yok. Bodrum yarımadası ayrı bir cumhuriyet gibi. İnsanlar farklı bir ülkeye gelmiş gibi hissediyor. Kurtarılmış bölge gibi… denizde daha doğrusu yatçılıkta dinamikler karadakinden farklıdır.”

Altın yumurtlayan tavuğu kimse vermez

PALMARİNA Bodrum marinada Doğuş Grubu’nun D.ream şirketine ait 6 restoran ve Armani gibi 3 moda markasının yer aldığını hatırlatan Levent Baktır “D.ream burada kiracımız. Sanki marinayı Doğuş işletecek gibi bir algı oluştu ama öyle değil. Biz işletiyoruz. Altın yumurtlayan tavuğu kim kime verir” dedi. ”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!