Meclis'te taktik savaşı

Güncelleme Tarihi:

Mecliste taktik savaşı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Meclis'te zorlu bir maratonla devam eden Vergi Reformu Tasarısı, bu hızla giderse, üç haftadan önce yasallaşamayacak. FP ve DYP, Meclis'i tıkamak ve tasarının kabul edilmesini engellemek için 1500 önerge verdi.

Hükümetin enflasyonla mücadele için umut bağladığı Vergi Reformu Tasarısı'nın 30'ncu maddesine gelindi. Ancak mutabakat ve uyarılara rağmen milletvekillerini pazartesi ve cuma günü Meclis'e getirmek mümkün olmadığı için, tasarının günde ortalama 5 maddesi kabul edilebiliyor. Meclis bu hızla çalışırsa 115 maddelik tasarının kabul edilmesi için, en az 3 haftaya daha ihtiyaç var. Muhalefet partileri, çalışmaları engellemek için her madde için çok sayıda önerge verme taktiklerini sürdürüyor. Şimdiye kadar verilen önerge sayısının 1500'e ulaştığı belirtildi. FP ve DYP'nin tasarıyı tıkama taktiğini keşfeden iktidar ortakları da boş durmadı. FP ile birlikte her maddeye önerge veren ANAP ve DSP milletvekilleri, bu önergelerini son dakikada geri çekerek, muhalefetin oyununu bozdu.

ANAP ve CHP mutabakatta yeralan 15 yasa tasarı ve teklifini çıkarmak isterse, bu yaz Meclis tatil yapamayacak. Ancak grup yöneticileri Vergi Reformu tasarının ardından milletvekillerini Ankara'da tutmanın mümkün olamayacağını belirtiyorlar. ANAP Grup yöneticileri, irticayla mücadeleyi öngören üç tasarının da kabul edilmesinin ardından Meclis'in tatile gidebileceğini belirttiler. Bu durumda mutabakat listesinde yeralan 15 yasa tasarının geri kalanının görüşülmesi için Ekim ayında Meclis'in açılmasını beklemek gerekecek. Bu da nisan ayında seçim yapılması için alınacak seçim kararının da, ekim ayına kalması anlamına gelecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!