Meclis, vergi için 5 ayı 90 saate sığdırdı

Güncelleme Tarihi:

Meclis, vergi için 5 ayı 90 saate sığdırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Meclis, vergi tasarısı için rekora imza attı. 90 saatlik vergi maratonunda bakanlar, zaman kazanmak için bürokratlarını Meclis'e taşıdı. Bakan Cavit Kavak, çocuğunun doğum gününü kuliste kutladı. Dünya Kupası kuliste seyredildi. Meclis, normal tempodaki 5 aylık çalışmasını 90 saate sığdırdı.

TBMM Genel Kurulu, vergi reformu tasarısı görüşmelerinde Anayasa değişikliğindeki performansını yakaladı. Genel Kurul'un son 17 günden beri süren 140 saatlik uzun çalışma döneminin 90 saatlik bölümünde vergi reformu tasarısı tartışıldı.

Bakanlar işlerini yürütmek için bürokratları Meclis'e taşıdılar. ilk fırsatta önlerine konulan evrakları inceleyen ve bürotratlarına talimat yağdıran bakanlar, sevinçlerini de kuliste yaşamak zorunda kaldılar. Devlet Bakanı Cavit Kavak, ikinci çocuğunun sevincini gece yarısı kulise getirttiği dev pasta ile kutladı.

KULİSTE DÜNYA KUPASI

Kulisteki dev ekranlı televizyonlardan Genel Kurul çalışmaları yerine futbol karşılaşmaları yayınlanmaya başladı. Milletvekilleri tribün gibi ardarda sıraladıkları koltuklar ile oylama olduğu gösterir zil sesine kadar maçlarını izlediler.

Hafta sonları hariç, haftanın her günü süren maraton milletvekilleri ve bakanları da yordu. Milletvekilleri sık sık bahçeye çıkıp çimler üzerinde yalınayak oturup sohbet etmeyi tercih ettiler.

RAKAMLARLA MARATON

Geçici hükümleriyle birlikte 108 madde olan tasarının 52'nci maddesine gelindi. Haftanın 5 günü, 9 saat süren measinin 90 saatinde vergi reformu konuşuldu. Uzun maratonun hızı zaman zaman FP'nin engellemeleri nedeniyle yavaşladı. FP, bu süre içerisinde 33 kez yoklama, 36 kez de karar yeter sayısı istedi. Her bir yoklama 50 dakika sürdüğü için tasarının en az 25 maddesinin daha kabul edilmesi engellendi. FP'nin engellemesi olmasaydı tasarının 80'nci maddesine gelinmiş olacaktı. Ancak elde edilen başarının Genel Kurul'un normal çalışma saatlerinde 5 aylık performansına eşit olduğunu bildirildi. Tasarının tümü için şimdiye kadar bin 500 önerge verildi. Şimdiye kadar maddeler üzerinde 200 konuşma yapıldı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!