Mazhar Zorlu Holding, İzmir'den taşınıyor

Güncelleme Tarihi:

Mazhar Zorlu Holding, İzmirden taşınıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2006 11:08

Mazhar Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, holdingin merkezini İstanbul'a taşımayı planladıklarını belirterek, “İzmir kalkınsın diyecek halim kalmadı. Dediğimiz için boyumuzun ölçüsünü aldık. İzmir'de çok zaman kaybettik” dedi.

İzmir merkezli Mazhar Zorlu Holding, merkezini İstanbul'a taşımaya karar verdi. Ege Genç İşadamları Derneği'nin (EGİAD) EGİAD Yarın isimli dergisine verdiği röportajda İstanbul'a taşınma kararlarını açıklayan Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, İzmir'de çok zaman kaybettiklerini söyledi. İstanbul'a taşınma hazırlıklarını sürdürdüklerini ifade eden Zorlu, “İzmir'de kaybettiğimiz süreci İstanbul ya da Antalya'da değerlendirseydik, İstanbul'da beşinci
MAZHAR ZORLU HOLDİNG ŞİRKETLERİ
Sanayi Grubu: Ege Plast, Ege Zorlu, ROM Ege Plast, Mermerit, Necat Zorlu (KKTC)
Ticaret Grubu: Ege Yıldız, Ege Bahçesaray Plastik Mobilya, Ege Pamtur
Hizmet Grubu: Ege Palas Oteli, Alsancak Turizm, Ege Sigortacılık
İştirakler: ASD Enerji, Ege Pi Tavukçuluk, Ege Tad Tavukçuluk, Enda Enerji, Kaplamin Ambalaj, Güçbirliği Holding, Ares Alaçatı Rüzgar Enerjisi, Ege Güç Pazarlama, Ban Güç Enerji, Yalı Güç Enerji, Güçbirliği Sigorta, Güçbirliği Tekstil, Güç Yapı İnşaat, İTAŞ İzmir Teknopark A.Ş, Ekoten A.Ş, Dodaş A.Ş.
Haberin Devamı

Akmerkez'i yapmış olacaktık. Antalya'da turizm sahasında Türkiye'nin en sayılı isimleri arasında yer alırdık. Biz yatırımlarımızı düşünürken, bireysel değil, toplumsal düşündük. Bunun da cezasını çektik” diye konuştu.

Mazhar Zorlu Holding'in İzmir ve Ege Bölgesi'ne malolmuş bir şirket olduğunu vurgulayan Kemal Zorlu, holding dışındaki diğer şirketlerin İzmir'de kalacağını kaydetti. Zorlu, “Babamın vasiyeti var. Diğer şirketlerimizin merkezi İzmir'de kalacak” dedi.

BOYUMUZUN ÖLÇÜNÜ ALDIK

Türkiye'de kriz dönemlerinde yurtdışında doğru insanlarla birlikte olduklarını dile getiren Zorlu, “Bu nedenle yurtdışında yatırım yapmak daha kolay. (İzmir kalkınsın) diyecek halim kalmadı. Dediğimiz için boyumuzun ölçüsünü aldık. İzmir'de kalıp bir projeyi 10 yılda yapmak yerine dışarıda 10 ayda yaparım. Burada kazanacağım paranın 10 mislini kazanırım. İzmir'e malolmuş bir şirketiz. Bu nedenle 50 yıllık tecrübemize layık olmak zorundayız. İzmir sevgimiz çok fazla. Bazı şeyleri sosyal yapı içinde yapmak için yola çıktık. Ancak önümüze çıkartılan engeller nedeniyle üzüntülü bir süreç geçirdik. Mazhar Zorlu Holding İzmir'de kalmayacak. Çünkü uluslararası kimlik açısından bu daha doğru” diye konuştu.

YAPILANMA DÖNEMİNE GİRDİ

Zorlu, uluslararası arenadaki güçlerini arttırmayı hedeflediklerine işaret eden Zorlu, yeni bir yapılanma dönemi yaşadıklarını söyledi. Holding olarak hedeflerinin iç piyasa ile sınırlı olmadığını vurgulayan Zorlu, “Artık farklı bir döneme giriyoruz. Yeni yapılanma döneminde üçüncü kuşağın da fikirlerine önem veriyoruz. Geçmişte yaşadıklarımızdan büyük dersler aldık. Kriz dönemlerinde ‘şirketi nasıl ayakta tutabiliriz’ bunu öğrendik. Oxford'da ders verebilecek kadar tecrübe sahibi olduk. Artık hedeflerimiz iç piyasaya yönelik değil. İçerde çok zaman kaybettik. Ulusal kimliğimizden çok, artık uluslararası kimliğimiz ön plana çıkacak” diye konuştu.
Türkiye'deki plastik boru pazarından önemli bir pay aldıklarına da değinen Zorlu, önümüzdeki günlerde plastik, enerji ve inşaat sektörüne odaklanacaklarını söyledi. Özellikle yenilenebilir enerji alanında yatırım yapacaklarını ifade eden Zorlu, bu yatırımlarda yabancı ortaklıklara ve işbirliklerine de açık olduklarını kaydetti.

İZMİRLİLİĞİ İNKAR ETMİYORUZ

Kemal Zorlu, holdingin sadece merkezini İstanbul'a taşıyacaklarını, üretim şirketlerinin İzmir'de kalacağını vurguladı. Önümüzdeki dönemde ailede üçüncü neslin işbaşına geleceğine işaret eden Zorlu, şunları söyledi:
“Yeni belirlediğimiz stratejiler var. Enerji, inşaat, plastik alanlarında çalışacağız. Uluslararası ilişkilerimizi daha güçlü hale getirebilmek için amacıyla merkezi İstanbul'a taşımayı planlıyoruz. Bunun için genel kurul kararı alacağız. Yabancılarla ilişkilerimizin belki de yabancı ortaklıklar olabilir. Bunlar süreç içinde olacak şeyler. Genel kurul kararı aldıktan sonra bir yıl içinde merkezi taşımayı düşünüyoruz. Benim İzmir'de karşılaştığım engelleri sağır sultan biliyor. Doğma büyüme İzmirliyiz. İzmirliliğimizi inkar etmiyoruz. Bizim yaşadıklarımızı hiçkimse yaşamadı. Sanayici kimliğiyle bu şehre bizim kadar spor, sosyal, sanayi ve ticaret alanlarında çok az insan hizmet etti. Dışarıdan gelen insanlara çok daha sempatik bakılıyor.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!