Masal kahramanları Akmerkez’de

Güncelleme Tarihi:

Masal kahramanları Akmerkez’de
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Akmerkez'in dış vitrinlerini La Fontaine'nin bazı masal kahramanları süslüyor. Hareketli vitrinlerin tasarımı Arjantinli ressam Ruben Alterio tarafından yapıldı.

Etiler'deki alışveriş merkezi Akmerkez 5. yılını çeşitli etkinliklerle kutluyor. Merkezin dış vitrinleri de bu amaçla yeniden düzenlendi. Yeni düzenlemeye Arjantinli ünlü ressam Ruben Alterio imza attı. Hareketli vitrinlerde Fransız fabl yazarı La Fontaine'in dünya edebiyatına kazandırdığı Kaplumbağa-tavşan, ağustos böceği-karınca, karga-tilki, kedi-fare gibi ikili tipleri, ayrıca unutulmaz masallardan dev adam-parmak çocuk, kırmızı başlıklı kız-kurt gibi kahramanlar yer alıyor. Vitrinlere ‘‘hareketli’’ denilmesinin nedeni de, bu masal kahramanlarının kollarının hareket etmesi...

Bu vitrinleri düzenleyen Arjantinli ressam Ruben Alterio, Lancome, Celine, Boucheron, Ermenegildo Zegna, Chanel, Kenzo ve Escada için de özel vitrin tasarımları yapıyor.

1993'de Akfen, Tekfen, İstikbal gruplarının ortak girişimi olarak kurulan ve 18 bin metrekarelik bir alanda yer alan Akmerkez, Cumhuriyet'in 75'inci yıl kutlamalarıyla kendi beşinci yıl kutlamalarını birleştirdi. Bu nedenle, geçen yılın ekim ayından beri sayısız faaliyete yer verdi ve vitrinlerini de çeşitli biçimlerde süsledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!