Mardin ve Bursa'da, soğan ve patates stokçularına baskın

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2018 16:36

Mardin’in Artuklu İlçe Belediyesi zabıta ekipleri tarafından yapılan baskında bir stokçuda bulunan 100 ton soğan için işlemler yapıldıktan sonra cezanın belirlenmesi için stokçu ile ilgili kararın Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından oluşturulan komisyona havale edildiği belirtildi.

Haberin Devamı

SOĞAN fiyatlarında yaşanan anormal artışın ardından Mardin Valisi Mustafa Yaman’ın himayesinde, Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk’ün talimatlarıyla ilçedeki depo ve iş yerlerine gece baskın ve denetimler gerçekleştirmiş ve bir stokçuda 100 ton soğan bulunarak el konulmuştu.

Mardin ve Bursada, soğan ve patates stokçularına baskın

Deposu mühürlenerek soğanlarına el konulan stokçuya gerekli cezanın verilmesi için konu Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığına havale edildi. Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı da stokçuya verilecek cezanın belirlenmesi için komisyon toplama kararı aldı. Belediye encümenlerinin de içinde bulunduğu komisyonun toplanarak, stokçu için verilecek kararı belirleyeceği bildirildi.

Haberin Devamı

PATATES STOKU YAPANA CEZA

Bursa'da patates stoku yaptığı belirlenen kişiye para cezası uygulandı.  Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, stokçuluk nedeniyle sebze ve meyve fiyatlarında yaşanan artışın önüne geçmek için ekiplerin denetim yaptığı belirtildi.

Bu kapsamdaki çalışmalarda, Hal Zabıta ve Tarım AŞ denetim ekipleri, merkez Yıldırım İlçesinin Karapınar Mahallesi'nde, camları yeşil örtüyle kapatılan ve patates stoku yapıldığı öğrenilen dükkanda denetim gerçekleştirdi.

Mardin ve Bursada, soğan ve patates stokçularına baskın


İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin de destek verdiği denetimde, kapısı açılan dükkanda çuvallarla istiflenmiş yaklaşık 35 ton patates bulundu. Konya'dan getirdiği patatesleri Bursa'da depoladığı iddia edilen şüpheliye, "Hal dışı toptan satış yapmak" suçundan 14 bin lira ceza kesildi.

Açıklamada, patateslerin Hal Derneği Komisyonu tarafından belirlenecek rakam üzerinden satın alınıp hal fiyatları doğrultusunda satışının yapılacağı bildirildi.
Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, özellikle son günlerde beklenmedik fiyat artışlarının bir nedeninin de stokçuluk olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Bu konuda denetimleri artırdıklarını ifade eden Aktaş, "Sorumluluk sınırlarımız içinde fırsatçılığa meydan vermemek için ekiplerimizle denetimleri aralıksız sürdürüyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızdan da duyarlılık bekliyoruz. Stokçuluk yapıldığına dair en ufak bir şüphede bile zabıta ekiplerimize ihbarda bulunabilirler." ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!