Mapfre Genel, sağlıkta değişim başlattı bireysel emekliliğe yatırımın sinyalini verdi

Güncelleme Tarihi:

Mapfre Genel, sağlıkta değişim başlattı bireysel emekliliğe yatırımın sinyalini verdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2011 00:00

Mapfre Genel Sigorta Grubu Genel Müdürü Serdar Gül, Mapfre Genel Yaşam’daki sağlık sigortalarının tamamını Mapfre Genel’e devrettiklerini belirterek, “Büyüme fırsatlarını değerlendiriyoruz. Uygun fırsatları gördüğümüzde bireysel emeklilik dahil atılım yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

MAPFRE Genel Yaşam’daki sağlık sigortalarının tamamını Mapfre Genel Sigorta’ya devretme kararı alan Mapfre Grubu, bireysel emeklilik sistemine yatırımın kapısını da araladı. Mapfre Genel Sigorta Grubu Genel Müdürü Serdar Gül, 1 Ağustos itibariyle sağlık sigortalarının devrinin tamamlandığını açıkladı. Bundan sonra Mapfre Genel Yaşam’ın hayat sigortalarına ağırlık vereceğini belirten Serdar Gül, “Büyüme fırsatlarını değerlendireceğiz. Doğru zaman, doğru ortam ve uygun fırsatları gördüğümüzde bireysel emeklilik dahil atılım yapacağız” dedi.
Sermayesi 350 milyon TL
Sardar Gül, sağlık sigortalarında büyük oyuncu olmanın önemli bir sermaye gücü gerektirdiğini ifade ederek, bunun da Mapfre Grubu’nda olduğunu vurguladı. Gül, “Mapfre Genel Sigorta, sektörde, ödenmiş sermayesi 350 milyon lira ile öz kaynak büyüklüğü açısından en güçlü sigorta şirketleri içinde yer alıyor. Ayrıca Türkiye’de AA (Tur) finansal güçlülük notuna sahip tek şirketiz” dedi. Sağlık sigortasındaki portföy devrinin nedenlerine de değinen Gül, bu konuda şunları söyledi:
“Bu sayede hem verimlilik artacak hem de koordinasyon çok daha kolay olacak. Böylece müşterimizi de daha iyi tanıyor olacağız. Bugün için sağlık sigortalarında hem kurumsal hem de bireysel müşterilerin dağılımında bir denge var. Bu denge devam edecek. Amacımız karlı büyüyerek, başarılı olmak.”
Doğru fiyat kârlılık getirir
Serdar Gül, sektörün sağlık sigortalarından zarar ettiğine de dikkat çekerek, son 2.5 yıldır süren acımasız rekabetten dolayı kendilerinin de sağlıkta zarar ettiklerini ancak 2012 yılında kara geçeceklerini söyledi. Serdar Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sektörün zararı, yaşanan rekabet ortamında çok doğaldır ve şaşılacak bir durum değildir. Ancak, bu durum artık sürdürülemez. Kara geçmenin de özel bir sırrı yok. Diğer sigorta branşlarında olduğu gibi sağlık sigortalarında doğru fiyatlandırma, hasar maliyetlerini iyi kontrol etme karlılığı da beraberinde getirecektir. Bunları başarabilen şirketler mutlaka kara geçecektir.”

Haberin Devamı

Değişimden sigortalılar etkilenmeyecek

Haberin Devamı

MAPFRE Genel Sigorta Grubu Genel Müdürü Serdar Gül, Mapfre Genel Yaşam’ın sağlık sigortalarında yüzde 8,46 pazar payına sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi: “1 Ağustos itibariyle Mapfre Genel Yaşam’daki tüm sağlık sigortası portföyünü Mapfre Genel Sigorta’ya devrettik. Bu tarihten önce sağlık poliçesi yaptırmış olanlar Mapfre Genel Yaşam’dan hizmet almaya devam edecek. Yenileme zamanı geldiğinde ise poliçeler Mapfre Genel Sigorta’dan yapılacak. Sigortalıların daha önceden kazanılmış tüm hakları saklı olacak. Hiçbir sigortalımızı mağdur etmeyeceğiz. Değişim ile birlikte sigortalılar aynı hizmeti almaya devam edecekler. Böylece müşterimizi de daha iyi tanıyor olacağız ve başka sigorta ürünlerini de sigortalılarımıza sunabileceğiz.”

Haberin Devamı

Sektörün durumunu üzülerek izliyorum

SERDAR Gül, sigorta sektörünün 2011 ilk yarı performansına da değinerek, şu açıklamaları yaptı: “Açıkçası, sektörün durumunu üzülerek, izliyorum. Son üç yıldır büyük zararlara yol açan politikaların, birçok şirket tarafından aynen sürdürülmesi beni şaşırttı. Bir sektör düşünün ki; kasko, trafik, sağlık, zorunlu deprem, tarım branşlarında operasyonel zararla çalışıyor. Bunun yanı sıra, oto sigortaları dışında ve mühendislik branşlarının bazı alt branşlarında da zararlar var.  Ayrıca artan genel giderler, yine artan komisyon giderlerine karşılık azalan yatırım gelirleri durumu içinden çıkılamaz bir darboğaza getirdi. Sonuçta bu tabloya reasürörler, sermayedarlar ve sigortalılardan çok ciddi reaksiyonlar gelecektir. Tabi, kamu tarafından da radikal önlemler beklenmelidir.”

Haberin Devamı

DİĞER SİGORTA HABERLERİ

Anadolu’dan sigortalıya özel satış fırsatları

ANADOLU Sigorta, geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği SAMBA (Satışı ve Müşteri Bağlılığını Artırma) uygulaması ile acente ve müşterilere yepyeni hizmetler sunuyor. SAMBA’daki müşteri 360 derece görünümü uygulaması ile sigortalıya özgü satış fırsatları ve kampanyalar belirlenirken, müşterinin hangi ürüne ihtiyaç duyup, hangisini satın alma eğiliminde olduğu; müşterinin segment ve kârlılık skoru bilgisi gibi datalar acentelere sunuluyor. Böylece acentelerin kendi müşterisini daha iyi tanımasına olanak sağlanıyor.
Müşteri yaşam boyu skor bilgisinin, bireysel ürünlerin fiyatlamasında kullanılmasına yönelik çalışmaların tamamlanması ile birlikte, sigortalılar için en doğru ürün, doğru müşteriye en cazip zamanda, en uygun fiyat ile verilip hizmet bütünlüğü sağlanıyor.

Haberin Devamı

Sigorta Şirketleri Birliği Warner Bros’la anlaştı

TÜRKİYE Sigorta Reasürans Şirketleri Birliği (TSRŞB), hazırladığı yeni reklam kampanyası için dünyaca ünlü film yapımcısı Warner Bros ile yeniden anlaştı. Toplumu sigorta hakkında bilinçlendirmeyi amaçlayan TSRŞB, geçtiğimiz yıl Türk halkı tarafımdan çok sevilen Bugs Bunny, Tweety, Road Runner, Koyote, Foghorn Leghorn ile “Sadece Çizgi Film Kahramanlarının Sigortaya İhtiyacı Yoktur” demişti. Bu yıl da telif hakları Warner Bros’a ait kahramanları kullanacak olan TSRŞB, anlaşmasını yeniledi. TSRŞB yine çok sevilen farklı çizgi kahramanlarla reklam ve tanıtım çalışmalarını sürdürecek. Bu kez Tom ve Jerry, Tazmanya Canavarı, Sylvester ve  Daffy Duck’ı da  kampanyasında kullanacak olan Birlik, “Siz çizgi film kahramanı değilsiniz. Sigortalanın. Sonra değil, şimdi” diyecek. TSRŞB Başkanı Mustafa Su, geçtiğimiz sene İlancılık Reklam ajansı tarafından hazırlanan reklam kampanyasının eğlenceli görsellerinin yanında çarpıcı bir söyleme sahip olduğunu söyledi. Herkesin dikkatini sigorta konusuna yönlendirmede etkili olacağını
inandıkları için bu çalışmalara yer verdiklerini vurgulayan Su, TNS PIAR Araştırma Şirketi’ne 12 ilde yaptırılan çalışmalarla beğeni sonuçlarının kanıtlandığını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!