Mansimov, Yalıkavak Marina’yı aldı 20 milyon Euro daha yatıracak

Güncelleme Tarihi:

Mansimov, Yalıkavak Marina’yı aldı 20 milyon Euro daha yatıracak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2010 00:00

Azeri kökenli iş adamı Mübariz Mansimov, Cefi Kamhi’nin sahibi olduğu Port Bodrum Yalıkavak Marina’yı satın aldı.

Haberin Devamı

Cefi Kamhi ile Mübariz Mansimov arasında ön anlaşma yapılırken, Milli Emlak’ın onayından sonra gerçekleştirilecek satış işlemiyle marinanın işletmesi Azeri işadamının sahip olduğu Palmali Grubu’na geçecek. Yeni yatırımlarla Yalıkavak’ın kapasitesinin büyütülmesi planlanırken, sosyal tesislerde de yenilikler yapılacak. Mübariz Mansimov, “Marinayı devraldıktan sonra 20 milyon dolarlık ek yatırım yapmayı planlıyoruz. Yalıkavak Marina, Bodrum’un en modern ve en büyük marinası haline gelecek” dedi.
Ön anlaşma yapıldı
Mübariz Mansimov, bir süredir satın alma için görüşmelerin devam ettiği Port Bodrum Yalıkavak Marina için ön anlaşmanın yapıldığını açıklayarak, şunları söyledi: “Bodrum Yalıkavak’ta Cefi Kamhi’ye ait marinayı almak üzere sözleşme imzaladık. Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne izin başvurularını yaptık. İzin çıktıktan sonra devrin olmasını bekliyoruz. Marinayı devraldıktan sonra 20 milyon dolarlık ek yatırım yapmayı planlıyoruz. Port Bodrum Yalıkavak Marina, Bodrum’un en modern ve en büyük marinası haline gelecek.”
Bodrum’a özel ilgim var
Halen Bodrum Yalıkavak’ta turizm ve otel yatırımları bulunan Mansimov, Bodrum’a özel bir ilgisinin olduğunu vurgulayarak, “2 yıl önce de Bodrum Yalıkavak’ta Tekfen’den bir otel satın aldım. Bu otel, şu anda Palmalife adıyla hizmet veriyor” dedi. Mansimov’un satın aldığı Port Bodrum Yalıkavak Marina, 400 dönüm üzerinde 450 yat kapasitesiyle faaliyet gösteriyor. Marinada, özel turistik hizmetlerin de verildiği 17 odalı bir butik otel ve anfitiyatro da bulunuyor.
Görüşmeler sürüyor
Port Bodrum Yalıkavak Marina’nın sahibi Cefi Kamhi ise, şu anda marinada mülkiyet değişimi olmadığını belirtirken, görüşmelerin devam ettiğini söylemekle yetindi. Kamhi, “Müstakbel alıcılarımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Mülkiyet devrini yapmadık” diye konuştu. Cefi Kamhi, Yalıkavak Marina’yı açmak için 7 yıl izin beklemiş, 35 milyon Euro’luk yatırım yapmıştı.

Haberin Devamı

Cipriani 1 Ocak’ta açılıyor

LEVENT’teki bombalanan eski HSBC genel müdürlük binasını, 100 milyon Euro’luk yatırımla 7 yıldızlı otele dönüştüren Mübariz Mansimov, Cipriani’nin de açılış tarihini açıkladı. Mansimov, “Dünyaca ünlü İtalyan restoran Cipriani 1 Ocak 2010’da açılacak” dedi. Palmali Holding ile Marriott International’ın imzaladığı yönetim anlaşması ile, ‘Edition’ serisi oteli, dünyada ilk kez İstanbul’a gelirken, inşası süren otel içindeki restoran için de yılbaşı bekleniyor. Cipriani, Hemingway’den Queen Elizabeth 2 ve Edingburg Dükü’ne kadar tarihteki en önemli kişilerin tercih etmesiyle tanınıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!