Maliye, sanayi sitelerine pazarlıkla arazi satacak

Güncelleme Tarihi:

Maliye, sanayi sitelerine pazarlıkla arazi satacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Maliye Bakanlığı, kamuya ait taşınmazların küçük sanayi siteleriyle organize sanayi bölgesi yapımı amacıyla kooperatiflere ve ilgili kamu kuruluşlarına satış yöntemini belirledi.

Maliye Bakanlığı'nın konuyla ilgili Milli Emlak Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğe göre, kamuya ait taşınmazlar, küçük sanayi sitesi ve organize sanayi bölgesi yapımında kullanılmak amacıyla kooperatiflere ve ilgili kamu kuruluşlarına Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre pazarlık yöntemiyle satılabilecek. Satış bedeli peşin ya da taksitle ödenebilecek. Taksitle ödeme durumunda, bedelin yüzde 30'u peşin, kalanı en geç 24 ayda tahsil edilecek. Taksitli kısma Merkez Bankası'nın kısa vadeli reeskont kredisi faiz oranı uygulanacak. Taksitli ödenecek bölüm için teminat alınacak.

Satışı yapılan taşınmazlar, küçük sanayi sitesi ya da organize sanayi bölgesi yapım amacı dışında kullanılamayacak. Bu taşınmazlar içinde bulunması gereken sosyal ve idari tesisler için yapılan satış ya da devirler amaç dışı kullanım sayılmayacak. Bu konuda, mal sahibi kamu kuruluşunun 10 yıl süreyle vefa hakkına sahip olduğuna ilişkin tapu kütüğüne şerh verilecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!