Maliye Meclis inşaatını incelemeyi reddetti

Güncelleme Tarihi:

Maliye Meclis inşaatını incelemeyi reddetti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 1998 00:00

Haberin Devamı

Maliye Bakanlığı Meclis inşaatındaki yolsuzluk iddialarını inceletmek için oluşturulan bilirkişi kuruluna müfettiş vermeyi reddetti. TBMM Başkanvekili Kamer Genç, yolsuzluk iddialarını incelemek için Meclis'e istedikleri müfettişin Maliye Bakanlığı'nca gönderilmediğini açıkladı. TBMM Başkanlık Divanı'nda kurulan Meclis İnşaat Yolsuzluğunu İnceleme Komisyonu geçen toplantısında, Maliye Bakanlığı, ODTÜ, TMMOB ve Bayındırlık Bakanlığı uzmanlarından oluşan bilirkişi kurulu oluşturulmasını kararlaştırmıştı. Bu bilirkişi kurulu, bir ay süreyle inceleme yaparak Meclis inşaatının gerçek maliyetini ortaya çıkaracak ve Meclis'in ne kadar zarara uğratıldığı

belirlenecekti. Alınan bu karardan sonra Meclis'ten ilgili kuruluşlara uzman gönderilmesini talep eden yazılar gönderildi. Maliye Bakanlığı da Meclis Başkanvekili Kamer Genç, imzasıyla gelen yazıya, ‘‘Maliye Müfettişini böyle toplu bir bilirkişi heyetinde görevlendirmemiz yararlı olmaz’’ denildi. Maliye Bakanlığı'nın bu yanıtı Meclis'te şok etkisi yaparken, şimdi Meclis ikinci kez müracaat ederek Maliye'nin özel bir inceleme yapmasını talep etmeye hazırlanıyor.

Bu arada TBMM denetçisi DSP'li Turan Bilge, Sayıştay Başkanı Vecdi Gönül'den, Meclis'in bütün harcamalarını sürekli olarak incelemek üzere 3 Sayıştay elemanını Meclis'te görevlendirmesini istedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!