Magic Life, Kanarya'ya uçtu, Akdeniz'e yayıldı

Güncelleme Tarihi:

Magic Life, Kanaryaya uçtu, Akdenize yayıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2003 01:59

Tunus'taki 5'inci tesisini Djerba adasında devreye sokan ve 2003 yılını 140 milyon dolar ciroyla kapatmayı bekleyen Magic Life, 1 Kasım'da da Kanarya Adaları'nda ilk tesisini açacak. Magic Life'ın patronu Cem Kınay, ‘‘Akdeniz çanağının önemli her noktasına yerleşmiş oluyoruz’’ dedi.

AVUSTURYA'da doğup, büyümenin ilk temellerini Türkiye'de atan Magic Life, 1 Kasım'dan itibaren İspanya'nın Kanarya Adaları'ndan Fuerteventura'da hizmete açacağı Magic Life Trendorado ile Akdeniz çanağına tümüyle yayılacak. Magic Life'ın kış sezonu etkinliklerini tanıttığı Tunus toplantısında konuşan şirketin patronu Cem Kınay, ‘‘Mayıs 2005'te de Magic Life Tenerriffia hizmete girecek. Böylece turizmin önemli pazarı İspanya'da da güçlü bir şekilde yerimizi alacağız. Turist, Akdeniz çanağının önemli her noktasında Magic Life'ı bulacak’’ dedi.

1990'lardan beri turizm sektöründe insanlara hizmet verdiklerini, Magic Life markasıyla Akdeniz'in en sevilen sistemini yarattıklarını belirten Cem Kınay, şunları söyledi:

‘‘1996'ya kadar sadece Türkiye'de tesislerimiz vardı. Tunus'ta ilk Magic Life 1997'de devreye girdi. Haziran 2003'te hizmete açtığımız Magic Life Djerba Mare Imperial (Tunus'un Djerba Adası'nda) ile birlikte Tunus'taki tesis sayımız 5'e, yatak kapasitemiz de 1411'e çıktı. Tunus'ta 2003 sezonunda 60 bin misafir ağırlamış olacağız. Tunus'ta 2003 ciromuz da 25 milyon dolara ulaşacak. Magic Life olarak Tunus'un başkenti Tunus'ta Yasmine ve Flamingo adlı 18 delikli iki önemli golf sahamız da var.’’

DÖRT MEVSİM AÇIK

Türkiye, Tunus, Yunanistan, Bulgaristan ve Mısır'da faaliyet gösteren, 1 Kasım'da da Kanarya Adaları'na uzanacak olan Magic Life bünyesinde 3 bin 500'ü Türkiye'de olmak üzere 6 bin 500 kişi çalışıyor. Cem Kınay'ın verdiği bilgiye göre, Magic Life, 2003 turizm sezonunu 350 bin turist ve 140 milyon dolar ciroyla bitirecek.

Cem Kınay, kış sezonu için, ‘‘dört mevsimi Magic Life'da yaşayın’’ kampanyasını devreye soktuklarını açıkladı. Magic Life, kampanya için, ‘‘İspanya'da sörf, Tunus'ta golf, Mısır'da dalış, Uludağ'da kayak’’ sloganını seçti.

Buna göre, Tunus'taki Magic life Africana kış sezonunda da hizmet verecek. Yasmine ve Flamingo adlı golf sahalarına yakın olan bu tesis, golfseverleri burada ağırlayacak. Magic Life, kış aylarında güneşlenmek isteyenler için Kanarya Adaları'ndan Fuerteventura Adası'ndaki tesisinin kapılarını açık tutacak. Mısır'ın Kızıldeniz kıyısında hizmet veren Magic Life Sharm El Sheikh de dalış turları düzenlemeyi sürdürecek.

20 tesisi 4 yatı ve Nil'de gemisi var

MAGİC Life'ın 20 tesis, 4 yat ve gemisinin ülkelere göre dağılımı şöyle:

TÜRKİYE: Bodrum Imperial, Sarıgerme Imperial, Marmaris Classic, Kiriş Classic, Kemer Imperial, Belpark Imperial, Sirene Imperial, Sevenseas Imperial, 4 yat.

TUNUS: Djerba Mare Imperial, Africana Imperial, Tunisia Classic, Manar Imperial, Mahdia Classic. (Bunlara ek olarak Yasmine ve Flamingo Golf Sahası.)

YUNANİSTAN: Korfu Classic, Lyktos Classic, Kos Classic, Rodos Classic.

MISIR: Sharm el Sheikh Imperial (dalış turizmi için), Royale Classic (Nil turu yapan gemi.)

BULGARİSTAN: Duni Classic.

İSPANYA: Trendorado Classic. (Kanarya Adaları'ndan Fuerteventura'da 1 Kasım'da hizmete açılıyor.)

Bakanlık birleşti, iyi KDV'miz hálá yüksek

MAGİC life'ın patronu Cem Kınay, 11 Eylül'de ABD'deki ikiz kulelere yapılan saldırıdan sonra dünya turizm sektörünün bir dönüm noktası yaşadığını belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı: ‘‘Bunun arkasından Afganistan ve Irak savaşları geldi. Endonezya ve İsrail'de terör olayları sürdü. Bunlara bir de 11 Avrupa ülkesinde Euro'ya dönüşün sıkıntıları eklendi. Biz de kendimizi yeni gelişmelere göre ayarlamaya çalışıyoruz. Türkiye'de hálá yüksek KDV, pahalı elektrik sorunu yaşıyoruz. Tunus'ta yüzde 10, yeni gideceğimiz İspanya'da turizme yüzde 4 KDV varken, Türkiye'de hálá yüzde 18 KDV ödüyoruz. Bunun yanısıra sektörümüz açısından iyi bir gelişme, Turizm ve Kültür Bakanlığı'nın birleşmesi, bakanlığın yetkilerinin artırılması oldu. Turizm ve Kültür bakanlığı turizmin tek adresi haline geldi. Bunun olumlu etkilerini önümüzdeki dönemde göreceğiz. Ancak, hálá Türkiye turizmdeki potansiyelini kullanabilmenin yollarını bulabilmiş değil. Türkiye'de turizmi 12 aya yaymanın formüllerini bulup, devreye sokmak için elele vermemiz gerekiyor.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!