Mağazalara etiket uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Mağazalara etiket uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2009 10:56

Perakende satış yapan mağaza ve dükkan gibi yerlerin vitrinlerine konulan malların üzerlerinde etiket veya fiyat listesinin bulunmaması tüketicilerin şikayetine neden oluyor.

Haberin Devamı

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Vekili Nevzat Taşkın, yaptığı yazılı açıklamada, Sanayi ve Ticaret Bakanlığına zaman zaman intikal eden şikayetlerde perakende satış yapılan mağaza ve dükkan gibi yerlerin vitrinlerine konulan malların üzerinde etiket veya fiyat listesi bulunmadığının belirtildiğini bildirdi.

Etiket, Tarife ve Fiyat Listeleri yönetmeliğinin 5'inci maddesi gereğince, ticaret konusu olan parkende satışa arz edilen malların ve ambalajlarının üzerine etiket konulması, mümkün olmayan hallerde ise fiyat listelerinin asılması veya konulmasının zorunlu olduğunu anımsatan Taşkın, şunları kaydetti:
“Mağaza ve dükkan gibi perakende satış yerlerinin vitrinlerine konulan tekstil, ayakkabı ve buna benzer malların perakende satış için mi konulduğu ya da vitrin düzenlemesi için teşhir amacıyla mı konulduğu hususu tüketiciler ile satıcılar arasında tartışmaya ve şikayetlere konu olmaktadır.

Haberin Devamı

Vitrinlere konulan malların perakende satışa arz edilmesi durumunda, üzerlerine fiyat etiketlerinin konulması gerekmektedir. Perakende olarak satışa arz edilmeyen malların üzerlerine ise, bu malların satışa arz edilmediğini, teşhir amaçlı olduğunu belirten 'Teşhir Amaçlıdır', 'Vitrin Düzenlemesi', 'Satılık Değildir', 'Numunedir' gibi bilgi verici etiketlerin konulması gerekmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!