Mado keçi dağıtıyor

Güncelleme Tarihi:

Mado keçi dağıtıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2009 13:23

Türkiye'nin dondurma markası Mado, sözleşmeli süt keçiciliği projesi kapsamında, 3 aileye 150 adet “Saanen” ırkı keçi dağıtımı yaptı.

Haberin Devamı

Türkoğlu ilçesine bağlı Kılılı beldesinde Mado'ya ait çiftlikte düzenlenen törenle, 3 aile Saanen keçilerini teslim aldı.

Mado Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur, yaptığı konuşmada, bölgede keçi sütü üretimini artırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir proje geliştirdiklerini belirterek, şu bilgileri verdi:

“Burası 600 dekar alan üzerilen kurulu bir çiftlik. Biz buraya Türkiye'ye örnek bir tesis kurduk. Amacımız şu. Gerçekten keçi sütünü bölgede marka yapabilmek. Bunu da tek başımıza yapmayacağız. Kendimizi bölgedeki halkı partner olarak aldık. Bugüne kadar 500'e yakın Saanen keçisi dağıttık. Şimdi de 150 adet veriyoruz. Böylece hem ülke ekonomisine hem de işsizliğe bir nebze olsun çare bulmuş olacağız.”

Çiftçilerin Ziraat Bankası'ndan kredi çekerek keçileri aldıklarını ve kendilerinin de bankaya kefil olduğunu ifade eden Kanbur “Banka ile oturduk anlaştık. Faiz oranları da uygun. Çiftçimiz 5 yıl içerisinde keçilerinden elde ettiği süt ve yavru gelirleriyle kredi borcunu ödeyecek. Ayrıca biz 5 yıl süt alım garantisi de veriyoruz. Kendimiz gidip sütü alacağız”' diye konuştu.

Haberin Devamı

Mado keçi dağıtıyor

EMBRİYO TRANSFER LABORATUVARI

Keçi yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak amacıyla çok büyük yatırıma giriştiklerini dile getiren Mehmet Kanbur, şöyle devam etti:

“3 ayrı üniversite ile işbirliğimiz devam ediyor. Madobeyazı çiftiliğine embriyo transferi laboratuvarı kuracağız. Dünyada bu işi en iyi Avustralyalılar yapıyor. Biz de bu konuda uzmanları çiftliğe davet ettik. Şu anda çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah modern bir laboratuvarı kurarak daha kaliteli süt ve keçi yetiştirmeye çalışacağız.”

Mado Koordinatörü Dr. İsa Kirişçi ise laboratuvarın Türkiye'de keçi yetiştiriciliğine çok büyük katkı sağlayacağını hatırlatarak, kadınlardaki tüp bebek yöntemini keçilerde uygulanacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!